CU-SGP stelt vragen over het programma ‘Kinderen uit de Knel’

kinderen-uit-de-knelmaandag 28 augustus 2017 20:08

De ChristenUnie-SGP fractie heeft aan het gemeentebestuur vragen gesteld over het dreigende einde van het programma ‘Kinderen uit de knel’. Dit naar aanleiding van berichtgeving in de media dat het programma dreigt te moeten stoppen door geldgebrek.

Het programma ‘Kinderen uit de knel’ probeert zich voortslepende en schadelijke echtscheidingen vlot te trekken, om zo verdere schade bij met name kinderen te voorkomen. Door bezuinigingen dreigt dit programma voor de regio Haaglanden tot een einde te komen, tot spijt van de aanbieders. Ook in andere gemeenten zal dit het einde betekenen. De fractie van ChristenUnie-SGP Zoetermeer wil dat dit project blijft bestaan, om zo kinderen niet nog meer het slachtoffer te laten worden van langlopende trajecten van echtscheiding. Daarom heeft de fractie hier schriftelijke vragen over gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

De fractie heeft het gemeentebestuur gevraagd of zij bekend is met het dreigende einde van dit programma. Het gemeentebestuur heeft hierop aangegeven dat er in de regio Haaglanden geen sprake is van een dreigend einde van het programma ‘Kinderen uit de knel’. Het programma wordt door verschillende aanbieders aangeboden in de regio Haaglanden, te weten: Intermetzo in samenwerking met PsyQ, de Jutters en de Opvoedpoli. Intermetzo heeft aangegeven dat het huidige tarief van dit programma voor hen niet passend is. Dit geldt echter niet voor de andere twee aanbieders. In september vindt overleg plaats met de Jutters en de Opvoedpoli om te bespreken hoe zij het programma meer gezamenlijk kunnen uitvoeren en welke tarieven hier passend bij zijn voor de toekomst.

Er is veel vraag naar hulp bij zeer ernstige vechtscheidingen. Voor het programma bestaat momenteel een wachtlijst. Daarom is de ChristenUnie-SGP blij dat er in september overleg plaatsvindt om tot een passende oplossing te komen over de tarieven.

« Terug

Reacties op 'CU-SGP stelt vragen over het programma ‘Kinderen uit de Knel’'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.