Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem online te bekijken

Fractienieuws 11 september 2018

Afscheid André Bos

In september start traditiegetrouw een nieuw politiek seizoen. Dat komt niet rustig op gang: na de zomer volgen de vergaderingen elkaar gelijk snel op. Ook onze ChristenUnie-SGP-fractie is weer bijeen geweest, en we beginnen met nieuwe energie aan het seizoen.
We beginnen in een opvallende nieuwe samenstelling. Aan het eind van het zomerreces heeft fractievoorzitter André Bos zijn ontslag als gemeenteraadslid ingediend bij de burgemeester.In zijn brief geeft hij aan dat hij zijn werk en gezin niet meer kan combineren met het fractievoorzitterschap. 
De fractie is André dankbaar voor alle tijd en energie die hij jarenlang in het politieke werk heeft gestoken, zowel in de commissies als in de raad, en als fractievoorzitter.  

Francijn Brouwer - Weemhoff

Met ingang van dit seizoen wordt Fractievoorzitter André Bos opgevolgd door Francijn Brouwer-Weemhoff. Francijn is sinds 2007 actief voor de fractie, en vanaf de verkiezingen in 2010 als commissielid. Op 17 september wordt zij beëdigd in de raadsvergadering, die begint om 20.00 uur in de raadszaal in het Forum. U kunt dit meemaken vanaf de publieke tribune, of via de raadsuitzendingen op internet.
De plek die leegvalt in de commissies zal worden ingevuld door Anny Hutten-Mateboer. Anny stelt zich verderop in deze nieuwsbrief aan u voor. We zijn heel blij dat zij ons team komt versterken!

(Foto;Fotoflex)

Arco Weening

 

Arco Weening (SGP) is het tweede gemeenteraadslid namens onze fractie. Daarnaast zit Arco namens de ChristenUnie-SGP fractie in het presidium.

Anny Hutten - Mateboer

Mijn naam is Anny Hutten- Mateboer en vanaf oktober 2018 ga ik aan de slag als nieuw commissielid van de fractie van ChristenUnie-SGP in onze stad. Ik ben 53 jaar, getrouwd en moeder van 5 kinderen, waarvan de oudste 3 inmiddels uit huis zijn. Ik ben lid van de GKv Het Kompas aan het Piet Heinplein, waar ik betrokken ben bij o.a. het jeugdwerk. Ik heb jarenlang op de administratie gewerkt en heb nu net een HBO-theologie opleiding afgerond. Ik woon al 30 jaar in Zoetermeer. In al die jaren heb ik te maken gekregen met allerlei facetten van de stad en heeft de stad een stevig plekje in mijn hart veroverd. Ik vind het dan ook mooi om mij nu in te gaan zetten voor die stad en haar inwoners, juist ook vanuit mijn christelijke levensvisie. Ik zal mij nog wel moeten inlezen en moeten wennen aan jargon en afkortingen, maar de vele ervaring en betrokkenheid van de andere fractieleden geeft mij die ruimte wel. Ik heb er veel zin in!

Overige Fractieleden

De fractie bestaat uit vijf leden. Naast de drie hierboven genoemde fractieleden, zijn dat de commissieleden Lennert Hut (ChristenUnie) en Rick van Rumpt (SGP)

De fractie wordt ondersteund door Alexander Bruin (inhoudelijke ondersteuning) en Jeanette Verwoerd (secretaresse) 

Wijzig e-mailadres | Afmelden van deze nieuwsbrief
footer-linksVolg ons op TwitterVolg ons op Facebookfooter-rechts