Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem online te bekijken

Fractienieuws 12 november

Fractie in huidige samenstelling. vlnr: Lennert Hut, Jeanette Verwoerd, Rick v Rumpt, Francijn Brouwer, Arco Weening, Anny Hutten, Alexander Bruin

 

Begrotingsdebat 2018: inbreng Francijn Brouwer

Op 5 november begon het eerste deel van het Begrotingsdebat 2018 van de gemeenteraad. Fractievoorzitter Francijn Brouwer (ChristenUnie-SGP) gaf een beschouwing over de financiën in Zoetermeer en de visie van ChristenUnie-SGP Zoetermeer daarop.

Lees verder

De ChristenUnie-SGP wil de Socialcoin introduceren in Zoetermeer

De ChristenUnie-SGP wil een virtuele sociale munt, de Socialcoin, introduceren in Zoetermeer. Dit als nieuwe manier om door het verrichten van vrijwilligerswerk schulden af te lossen. De fractie heeft maandagavond 5 nov tijdens het najaarsdebat een voorstel ingediend in de vorm van een motie.

Lees verder

Schrikken op Halloween in Zoetermeer

 

Arco Weening ging kijken bij de "viering" van Halloween in Zoetermeer op vrijdagavond 26 oktober 2018.

Onder christenen is hierover veel zorg, met name over het feit dat dit “kinderfeest” door volwassenen wordt aangegrepen zich in steeds extremere vormen te uiten over de dood. De zorgen bleken terecht.

Lees hier het verslag van Arco.

Eerste ervaringen van een commissielid

Eigenlijk ben ik nog maar nét geïnstalleerd, maar toch heb ik het gevoel dat ik al veel langer mee draai.  Dat komt vooral door de fractie en al de andere mensen van de besturen die ik inmiddels ontmoet en gesproken heb. Ze geven mij een ‘welkom’- gevoel en nemen me serieus en luisteren zelfs als ik iets zeg! Terwijl het een ingewikkelde wereld is waar je in terecht komt, nadat je toegezegd hebt als lid van de fractie te willen meewerken! Ik had (en heb) er veel zin in, maar had eigenlijk niet zo’n goed beeld van waar je aan mee gaat doen. De fractieleden hebben gelukkig geduld en leggen me steeds weer uit hoe iets werkt en welke procedure gevolgd moet worden. En wat had ik graag een woordenboek bij de hand gehad, met termen, begrippen en afkortingen, van de ambtelijke wereld in het algemeen en van Zoetermeer in het bijzonder.

In september kon ik beginnen met een beginnerscursus van de ChristenUnie ‘Warmlopen voor de raad’.  Dat zijn vier zaterdagen, waarin allerlei basisdingen van het raadswerk behandeld worden.

Ik heb daar tot nu toe al veel geleerd, wat ik direct in de praktijk kan brengen. Ook daardoor voel ik me sneller thuis, omdat meer begrippen en termen die langskomen, nu iets betekenen.

Ik val trouwens met mijn neus in de boter, omdat we midden in de  begrotingsdebatten zitten. En dat is zeker dit jaar interessant, dus ik ben benieuwd hoe dat allemaal gaat.

Ik zal voorlopig nog veel moeten leren en veel moeten lezen, maar dat kan en daar neem ik de tijd voor.

Al met al is het een super goed begin geweest en u weet wat het spreekwoord zegt….

Anny Hutten

Wijzig e-mailadres | Afmelden van deze nieuwsbrief
footer-linksVolg ons op TwitterVolg ons op Facebookfooter-rechts