Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem online te bekijken

Fractienieuws 7 juni

Beëdiging commissieleden

Op dinsdag 29 mei zijn Rick v Rumpt, Francijn Brouwer en Lennert Hut namens de ChristenUnie-SGP fractie beëdigd als commissielid. Rick van Rumpt is een nieuw gezicht in de fractie. Lees hieronder zijn blog;

 

Een bijzonder moment

Afgelopen dinsdagavond was het dan zover. Het college werd geïnstalleerd en de commissieleden beëdigd. Daarmee is er een einde gekomen aan de verkiezings- en formatieperiode. 
Het college en de raad kunnen nu echt aan slag! De tijd is aangebroken om de vele woorden en beloftes, die gedaan zijn tijdens de verkiezingen, om te zetten in daden.

Ook ik ben afgelopen dinsdag beëdigd als commissielid. Een mooi, indrukwekkend en plechtig moment.
Als commissieleden bereiden we de besluiten van de gemeenteraad voor. Wat een mooie en verantwoordelijke functie!
Inmiddels ben ik erachter dat daar nog behoorlijk wat bij komt kijken. Het één na het andere raadstuk krijg je onder ogen. Als commissielid is het mijn taak om daar een mening over te vormen. 
Daar sta je dan als groentje. Hoe pak ik het aan? Wat zijn belangrijke punten om op te letten? Wat hoort waar thuis? Wat moet ik hier nu mee? Zomaar wat vragen die ik mijzelf de afgelopen periode gesteld heb. Gelukkig ben ik niet alleen en behoor ik tot een grote groep onervaren raads- en commissieleden, die zich vast dezelfde vragen stellen. Daarnaast wordt ik goed geholpen door de zeer ervaren mensen in onze fractie. Ik heb mij verwonderd wat een tijd en energie gegeven wordt om ook het christelijke geluid te laten horen in onze gemeenteraad. Bewonderingswaardig!

De komende periode zal voor mij een periode zijn waarin ik veel zal leren en veel ervaringen en indrukken zal op doen. Wegwijs worden in het politieke spel. Een mooie uitdaging! 

Soms duizelt het mij wel even. Er komt veel bij kijken. Daarbij hebben wij ook de grote verantwoording om het christelijke geluid te laten klinken in de commissie. Maar boven alles gelden gelukkig de woorden van de eed, die ik mocht zeggen tijdens de beëdiging; Zo waarlijk helpe mij God Almachtig!

Wijzig e-mailadres | Afmelden van deze nieuwsbrief
footer-linksVolg ons op TwitterVolg ons op Facebookfooter-rechts