CU-SGP blij met start WhatsApp pilot gemeente Zoetermeer

WhatsAppdonderdag 28 januari 2016 23:30

De ChristenUnie-SGP is blij dat de gemeente Zoetermeer vandaag met de WhatsApp pilot is gestart. Deze pilot is op initiatief van de ChristenUnie-SGP fractie en met steun van de voltallige gemeenteraad tot stand gekomen. De fractie heeft hiervoor in november 2015 een succesvolle motie ingediend.

Vandaag heeft de gemeente Zoetermeer bekend gemaakt dat het voor een periode van zes maanden een WhatsApp pilot is gestart. Het is nu mogelijk om met WhatsApp via het nummer 06-55449955 een vraag aan de gemeente te stellen. Dit als aanvulling op de bereikbaarheid van de gemeente via telefoon, Twitter, Facebook en de website.

De gemeente Zoetermeer behandelt de vragen die via WhatsApp binnenkomen tijdens kantooruren en geeft zo snel mogelijk een reactie. De antwoorden zullen kort en bondig zijn en zullen veelal naar de website van de gemeente Zoetermeer verwijzen. Privacygevoelige informatie vraagt en stuurt de gemeente niet via WhatsApp. Ook is het via het WhatsApp telefoonnummer niet mogelijk om te bellen of een sms te sturen. Aan de gebruikers stelt de gemeente tijdens de proefperiode van zes maanden een paar vragen om WhatsApp te evalueren.

De ChristenUnie-SGP fractie is blij dat de pilot eindelijk van de grond is gekomen. Al in 2013 had de fractie hierom gevraagd, toen nog zonder succes. Na een nieuwe poging tijdens het najaarsdebat in november 2015 is de WhatsApp motie van de fractie met steun van de voltallige gemeenteraad aangenomen. De ChristenUnie-SGP fractie vindt het belangrijk dat de gemeente Zoetermeer haar digitale dienstverlening optimaliseert en daarbij actief inspeelt op nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast past deze proef uitstekend bij de digitale ambities van Zoetermeer als ICT-stad. Het maakt de gemeente voor met name jongeren extra toegankelijk. Ook voor slechthorenden is het een geschikt middel voor direct contact met de gemeente.

« Terug

Reacties op 'CU-SGP blij met start WhatsApp pilot gemeente Zoetermeer'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.