CU-SGP wil dat gemeente Zoetermeer bereikbaar wordt via WhatsApp

WhatsApp logozaterdag 31 oktober 2015 13:28

De ChristenUnie-SGP wil dat de gemeente Zoetermeer bereikbaar wordt via de gratis berichtendienst WhatsApp. De fractie roept het gemeentebestuur op hiervoor een pilot te starten. Want steeds meer inwoners en bedrijven maken gebruik van dit communicatiekanaal.

Inmiddels maken 9,7 miljoen Nederlanders gebruik van WhatsApp. Steeds meer gemeenten zijn voor hun inwoners en ondernemers bereikbaar via deze populaire berichtendienst. En in Zoetermeer zijn recent via ZoetermeerAlert elf WhatsApp wijkgroepen actief geworden. Via deze wijkgroepen kunnen bewoners elkaar waarschuwen voor verdachte activiteiten en inbrekers in de wijk.

Het is niet voor het eerst dat de ChristenUnie-SGP fractie om een WhatsApp pilot vraagt. Al in 2013 heeft de fractie hiervoor een verzoek gedaan bij de verantwoordelijke wethouder. Daar is toen geen gehoor aan gegeven. Inmiddels hebben steeds meer gemeenten WhatsApp omarmd. Zo heeft de gemeente Terneuzen vorig jaar met succes een proef uitgevoerd met het gebruik van WhatsApp. Uit deze proef is gebleken dat inwoners de bereikbaarheid van de gemeente via WhatsApp erg waarderen. In onze regio zijn de gemeenten Delft en Wassenaar inmiddels bereikbaar via WhatsApp.

De ChristenUnie-SGP fractie vindt het belangrijk dat de gemeente Zoetermeer haar digitale dienstverlening optimaliseert en daarbij actief inspeelt op nieuwe ontwikkelingen. De proef met de inzet van WhatsApp zou volgens de fractie uitstekend passen bij de digitale ambities van Zoetermeer als ICT-stad. Het maakt de gemeente voor met name jongeren extra toegankelijk. WhatsApp is ook voor slechthorenden een geschikt digitaal middel voor direct contact met de gemeente. Contact via WhatsApp is laagdrempeliger, eenvoudiger en korter dan andere communicatiemiddelen. De kosten voor het gebruik van WhatsApp zijn nihil en de gebruikerstevredenheid is hoog.

Daarom zal de ChristenUnie-SGP fractie tijdens het aankomende najaarsdebat op maandagavond 2 november het College van B&W via een motie oproepen om een WhatsApp pilot op te starten in Zoetermeer.

« Terug

Archief > 2015 > oktober

Geen berichten gevonden