CU-SGP fractie nodigt u uit voor de Dag van de Democratie

Logo Dag van de Democratievrijdag 11 september 2015 19:22

Morgen, zaterdag 12 september 2015, is het de landelijke Dag van de Democratie. Tijdens deze dag houdt de gemeente Zoetermeer 'open huis' in het Stadhuis. De ChristenUnie-SGP fractie is ook aanwezig met een stand op de politieke markt.

Ontmoeting staat deze Dag van de Democratie in Zoetermeer centraal. Het programma van de gemeente Zoetermeer is bedoeld om de betrokkenheid bij de lokale democratie te vergroten. Zo wordt er een politieke markt georganiseerd en zijn de fractiekamers en de collegekamers te bezoeken. Van 13.00 tot 15.30 uur staan de deuren open en is iedereen welkom om binnen een kijkje te nemen in en om de raadzaal, entree Markt 10. Het programma wordt om 13.00 uur geopend met een welkomstwoord van locoburgemeester Mariette van Leeuwen.

Politieke markt
Op de politieke markt kunt u meer te weten komen over de lokale politiek en raadsleden ontmoeten. De politieke markt wordt in de raadzaal gehouden. Ook de ChristenUnie-SGP fractie doet hier aan mee met een kraam. De volgende fractie- en bestuursleden kunt u hier ontmoeten:
- 12.30 - 13.30 uur: André Bos (fractievoorzitter)
- 13.00 - 14.00 uur: Liesbeth Bron (commissielid) en Alexander Bruin (fractiemedewerker en bestuurslid SGP)
- 14.00 - 15.00 uur: Dirk Verboom (bestuurslid ChristenUnie), Klaas Schra (raadslid) en Lennert Hut (commissielid)

Overige activiteiten
Altijd al een keer de kamer van de burgemeester en wethouders willen zien? Ga dan met een van de wethouders/raadsleden mee met een rondleiding. In de raadzaal kunt u meespelen met de Politieke Bingo, georganiseerd door ProDemos. Kinderen kunnen hun eigen 'burgemeestersketting' knutselen in het kinderatelier en een ritje maken in de kindertrein van het Stadshart Zoetermeer. Ook is er een foto-expositie van het nieuwe Stadhuis. De eerste 100 bezoekers worden bovendien door de gemeente Zoetermeer getrakteerd op een gebakje. Alle activiteiten zijn gratis.

Het volledige programma staat op onderstaande flyer:

« Terug

Archief > 2015 > september

Geen berichten gevonden