Uw zoon of dochter trouwen in uw eigen tuin?

Bruiloftzaterdag 24 januari 2015 22:33

Ja, dat is mogelijk. De gemeenteraad van Zoetermeer heeft daar op 1 december j.l. een besluit over genomen en het Reglement Burgerlijke Stand 2015 vastgesteld.

Dit nieuwe Reglement biedt o.a. ruimere mogelijkheden voor kerken om trouwlocatie te worden en voor inwoners om voor een dag trouwambtenaar te worden.

Trouwlocatie
Vanaf 1 januari 2015 zijn alle eerder vastgestelde uitgangspunten waaraan een trouwlocatie moet voldoen ingetrokken. Indien de locatie voldoet aan de wettelijke eisen op het gebied van (brand)veiligheid en de openbaarheid en toegankelijkheid gewaarborgd is, is het in orde. Hierdoor komen niet alleen kerken in aanmerking als mogelijke trouwlocatie. Ook een tuin of terras is mogelijk, mits het wel grenst aan een locatie die is aangemerkt als onderdeel van het “huis der gemeente”. Wij roepen kerken in Zoetermeer op om een aanvraag in te dienen om trouwlocatie of “huis der gemeente” te mogen worden.

Trouwambtenaar
Er zijn met ingang van 1 januari 2015 ook ruimere mogelijkheden om zelf als trouwambtenaar beëdigd te worden voor een bruiloft. Indien u niet onder curatele staat en meerderjarig bent kunt u een aanvraag indienen om buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand te mogen worden. U wordt dan benoemd voor een bepaalde periode en dat kan voor één dag zijn. Door de rechtbank moet u nog wel beëdigd worden en hier zijn wel kosten aan verbonden.

Voor een eenvoudige huwelijksvoltrekking  tegen verminderd tarief kunt u nog steeds op het Stadhuis terecht maar alleen op dinsdagmorgen van kwart voor tien tot kwart over tien.

« Terug

Archief > 2015 > januari

Geen berichten gevonden