CU-SGP brengt bezoek aan Stadsmuseum Zoetermeer

Bezoek Stadsmuseumzaterdag 08 november 2014 12:37

Commissielid Liesbeth Bron heeft deze week namens de ChristenUnie-SGP fractie een werkbezoek gebracht aan het Stadsmuseum aan de Dorpsstraat nummer 7 in Zoetermeer. Hier heeft zij gesproken met Jouetta van der Ploeg, directeur van het Stadsmuseum.

Het was een inspirerend gesprek. Er is onder andere teruggeblikt op het begrotingsdebat in de gemeenteraad van maandag 3 november, waarbij o.a. de toekomst van Stadsmuseum is besproken. Mevrouw Van der Ploeg kijkt positief aan tegen het voorstel van de ChristenUnie-SGP om het Stadsmuseum samen met Terra Arts Project onder te brengen in één pand. Voorwaarde is wel dat het Stadsmuseum hierbij de eigen kleur en eigen doelstelling kan behouden.

Tijdens het begrotingsdebat is fractievoorzitter André Bos met een voorstel gekomen om het Stadsmuseum onder te brengen in het nieuwe stadhuis, omdat dit kan leiden tot meer aanloop voor het museum. Ook dit is besproken. Mevrouw Van der Ploeg ziet dit momenteel niet als optie, omdat zij bang is dat dit plan weer op de lange baan zal worden geschoven en uiteindelijk zal sneuvelen in de gemeenteraad. Volgens mevrouw Van der Ploeg kan het Stadsmuseum met de huidige subsidiegelden uiteindelijk niet overleven. Daarom is het voor de toekomst van het Stadsmuseum belangrijk dat er extra inkomsten worden gegenereerd.

Volgens Liesbeth Bron doet het Stadsmuseum mooi en zinvol werk met samenbindende elementen voor Zoetermeer. Ze hebben leuke projecten gedaan en organiseren nog steeds mooie tentoonstellingen. Momenteel worden er in het museum voorbereidingen getroffen voor de tentoonstelling ‘Stadse dieren’, die is te bezoeken van 29 november 2014 t/m 22 maart 2015. Deze tentoonstelling is een samenwerkingsproject van het Stadsmuseum Zoetermeer, Museum Rotterdam en het Haags Historisch Museum. Van 10 november t/m 28 november is het museum overigens gesloten vanwege de voorbereidende verbouwing voor de tentoonstelling ‘Stadse dieren’ en de vernieuwing van de vaste presentatie over de geschiedenis van Zoetermeer (Schatkamer van Stadsmuseum Zoetermeer).

Voor meer informatie over het Stadsmuseum Zoetermeer, zie http://www.stadsmuseumzoetermeer.nl/.

« Terug

Archief > 2014 > november

Geen berichten gevonden