Mijn eerste commissievergadering

Groepsfoto nieuwe raadmaandag 15 mei 2006 22:04

Op 8, 9 en 10 mei zijn na de gemeenteraadsverkiezingen voor het eerst de raadscommissies (RC) “nieuwe stijl” bijeen gekomen. In de voorgaande raadsperiode bestonden er vijf commissies. Voor de nieuwe raadsperiode zijn er drie commissies voorgesteld, te weten;

  • Raadscommissie 1; Bestuur, Veiligheid, Communicatie, Wijk –en buurtbeheer en Dienstverlening (7, 8, 14, 15 huidige programmabegroting)
  • Raadscommissie 2; Sociale Zaken,Welzijn & Zorg, Onderwijs, Kunst & Cultuur, Sport en Economie (1, 2, 3, 4, 5, 6 en 10 huidige programmabegroting)
  • Raadscommissie 3; Openbare Ruimte, Bouwen en Wonen, Verkeer en Vervoer, Natuur en Milieu (9, 11, 12 en 13 huidige programmabegroting)

Als aankomend raadscommissielid mocht ik op 8 mei in de RC1 deelnemen. Een aantal dagen eerder had ik ter voorbereiding de agenda met bijbehorende stukken van de griffier ontvangen. Helen en ik hadden samen een werkverdeling gemaakt. Ik zou het agendapunt 'Overlast aan het Van Duvenvoordepad' voorbereiden.

Voordat de vergadering begon kreeg ik een badge met mijn naam en partij opgespeld. Vervolgens werd ik rondgeleid en heb ik mij aan alle aanwezigen voorgesteld. Een kort gesprek met de burgermeester, de brandweercommandant en wat verassende blikken van de aanwezigen maakte mij het al snel naar de zin. De vergadering werd geleid door Flip Huisman, fractievoorzitter van D66. Het agendapunt dat ik had voorbereid werd in het debat door D66 voor mijn neus weggekaapt. De vergadering werd om 23:45 uur beëindigd. Het was een lange, interessante en zo nu en dan een amusante avond. Nu op naar 29 mei. Dan hoop ik beëdigd te worden en kan het echte werk van start gaan…

door André Bos. Reageren kan naar aal.bos@versatel.nl

« Terug

Archief > 2006 > mei

Geen berichten gevonden