Lijsttrekker André Bos neemt kiesMEE verkiezingskrant in ontvangst

Overhandiging kiesMEE krant aan Andre Boswoensdag 26 februari 2014 23:52

Vanavond heeft CU-SGP lijsttrekker André Bos in woonzorgcentrum De Morgenster één van de eerste exemplaren van de kiesMEE krant in ontvangst genomen. André Bos is één van de lokale politici uit de regio die heeft meegewerkt aan een interview voor deze krant.

De krant werd overhandigd door Yvonne Zuidgeest van MEE Zuid-Holland Noord en Martin van de Lustgraaf van N-factory. MEE Zuid-Holland Noord heeft speciaal voor de gemeenteraadsverkiezingen een krant uitgebracht waarin lokale politici zich uitspreken over de decentralisatie van de Jeugdzorg, de Participatiewet en de veranderingen in de AWBZ en de Wmo. Aan de politici is gevraagd wat zij van plan zijn? Welke ideeën hebben zij? En welke gevolgen heeft dat voor u? Er is gesproken met politici uit Zoetermeer, Delft, Leiden, Lisse, Den Haag, Vlaardingen en het Westland. Ook is gesproken met consulenten, cliënten en hun netwerk. Wat is hun reactie op de toekomstige ontwikkelingen? Maken zij zich zorgen of zijn ze juist vol vertrouwen?

Zo is ook gesproken met CU-SGP lijsttrekker en Wmo woordvoerder André Bos. Hij geeft in het interview aan dat we aan de vooravond van een kanteling staan. “De zorg moet gaan naar de mensen die het ‘t hardste nodig hebben. En we moeten vooral het accent leggen op de eigen kracht.” Het is hierbij volgens Bos heel belangrijk dat er goede zorgconsulenten zijn, want “die kunnen een goede zorgvraag met elkaar definiëren.” Verder zou hij graag zien dat de mantelzorger aanzit bij een keukentafel gesprek. “Iedereen die er iets mee te maken heeft zou daarbij moeten zijn”, verwoordt hij zijn visie. Een soort netwerkberaad dus, zoals dat al enige tijd bij MEE gebruikelijk is. Dat noemt Bos dan ook ‘een goede zaak’. Dat netwerk en de eigen kracht is van onschatbare waarde, zo vindt Bos. Dat moet zoveel mogelijk worden ingeschakeld. Het volledige interview met André Bos kunt u nalezen via http://www.kiesmee2014.nl/andre-bos.

MEE Zuid-Holland Noord ondersteunt mensen met een beperking. Zij is er voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke, zintuiglijke handicap of mensen met een autistische stoornis. Men kan bij MEE terecht met vragen over opvoeding en ontwikkeling, leren en werken, samenleven en wonen, regelgeving en geldzaken, sport en vrije tijd, en vrienden en relaties. MEE maakt meedoen mogelijk voor mensen met een beperking. In 2012 heeft MEE zich in de regio Zuid-Holland Noord voor meer dan 8.500 cliënten ingezet. Het hoofdkantoor van MEE Zuid-Holland Noord staat in Delft, maar zij heeft ook een vestiging in Zoetermeer. Er werken ongeveer 310 mensen.

« Terug

Archief > 2014 > februari

Geen berichten gevonden