CU-SGP winnaar politieke Bobslee Battle SilverDome Wintergames 2014!

SilverDome Wintergames 2zaterdag 22 februari 2014 22:06

De ChristenUnie-SGP heeft zaterdagavond 22 februari goud gewonnen bij de Bobslee Battle voor politieke partijen bij de Silverdome Wintergames. CU-SGP lijsttrekker André Bos was met zijn broer de snelste van alle deelnemende politieke partijen uit Zoetermeer.

Deze week werd de eerste editie van de SilverDome Wintergames georganiseerd, de Zoetermeerse editie van de Winterspelen. Als onderdeel hiervan werd dit weekend het Open Bobkampioenschap voor Zoetermeerse politieke partijen georganiseerd. Hiervoor is de enige mobiele Bobslee Startbaan ter wereld naar Zoetermeer gehaald. Onder deskundige begeleiding van oud-olympisch bobsleeër Arend Glas konden politieke partijen proberen zo snel mogelijk het parcours van 60 meter af te leggen. Naast de CU-SGP deden ook de Zoetermeerse partijen VVD, PvdA, CDA, LHN, D66, GroenLinks, Zo! en Trots mee aan de Bobslee Battle. De CU-SGP was zelfs met twee teams vertegenwoordigd. Naast lijsttrekker André Bos en zijn broer Leendert deden ook CU-voorzitter Karen Spruijt en SGP-bestuurslid en fractiemedewerker Alexander Bruin mee.

Vanaf een hoogte van 3,5 meter werd er gestart met een tweemansbob. Tijdens de spectaculaire afdaling kon een snelheid van maximaal 40 kilometer per uur worden behaald. Na een oefenronde kreeg elk team twee kansen om de snelste tijd neer te zetten. Na de eerste run stond Team 1 van de CU-SGP al bovenaan met een tijd van 6,86 seconden. In de tweede run werd deze tijd zelfs verbeterd tot 6,62 seconden. Met deze tijd was André Bos zelfs sneller dan oud-olympisch bobsleeër Arend Glas! Hiermee werd de gouden medaille in de wacht gesleept, die door Arend Glas werd uitgereikt aan André Bos en zijn broer. Hiermee mag de CU-SGP zich de Snelste Politieke Partij van Zoetermeer noemen!

« Terug

Archief > 2014 > februari

Geen berichten gevonden