Op cursus…….

andre_bos.jpgmaandag 01 mei 2006 23:16

Na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2006 ben ik als aankomend commissielid al snel door de griffie uitgenodigd voor een serie voorlichtingsavonden en een training voor raads– en commissieleden.

De voorlichtingsavonden bestonden uit vijf avonden waarin diverse beleidsonderwerpen centraal stonden. Op dinsdag 18 april en woensdag 19 april heb ik zelf voorlichting gekregen over dualisme, de griffie, de planning en controlcyclus en het gemeenteapparaat. De sprekers waren Bart de Leede (griffier), Jelke Dijkstra (algemeen directeur) en Mario Stoel (concern controller).

Ik heb van alle sprekers veel kunnen opsteken en heb meer inzicht gekregen in de taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden van de raad, college en ambtenarenapparaat. De voorlichtingsavonden werden door ongeveer 20 raads–en commissieleden bezocht. Na afloop werd er nog een borrel geschonken in de Driemanspolderzaal van het stadhuis. De overige voorlichtingsavonden heb ik helaas (vanwege vakantie) niet kunnen bijwonen. Het trainingsweekend in Renesse heb ik nog in het vooruitzicht. Ik hoop dat dit weekend ook leerzame momenten zal opleveren…

door André Bos, reageren aal.bos@versatel.nl

« Terug

Archief > 2006 > mei

Geen berichten gevonden