Puur genieten

M4100114donderdag 27 april 2006 22:38

Vanavond ben ik op de fiets naar het stadhuis gereden voor onze fractievergadering. Na 2 uur vergaderen ben ik op het moment bezig met wat typische zaken van een fractieassistente: de website, notulen en mails. En straks rijd ik, verlicht door de maan, sterren, lantaarns en fietslichten, naar huis. Puur genieten vind ik dat!

Eind deze week of begin volgende week krijgen de andere fractieleden als alles goed gaat de politieke stukken voor de commissies binnen en kan het gewone politieke werk van start. Natuurlijk zijn we benieuwd hoe het nieuwe college het gaat doen. Maar er is nog genoeg te bespreken in de fractie, los van de stukken! Maar dat is niet het puur genieten waar ik het over heb. Dat is namelijk de heen en terugreis. Het fietsen is op zich niet erg opmerkelijk, aangezien ik als student bijna altijd fiets of met het openbaar vervoer reis. Een ding valt me dan altijd op....de natuur! Op de een of andere manier kom ik altijd tot rust als ik om me heen kijk en kan bewonderen hoe God de bomen, het water en al het andere natuurlijk schoon heeft geschapen. Wat een creativiteit!

Het einde van de 4daagse

4daagse 

Nu ben ik de afgelopen jaren steeds meer gaan genieten van de natuur. Vorig jaar heb ik meegelopen met de Nijmeegse 4daagse. En daarvoor heb ik heel wat uurtjes met een vriendin getraind. keer op keer liepen we in een van de vele stukken groen die Zoetermeer rijk is : het  Westerpark, het Van Tuyllpark, het Wilhelminapark, het Seghwaertpark en het Burgemeester Hoekstrapark. Maar ook het groen in de wijk zelf en de mooi onderhouden tuinen. En dan heb ik het nog niet over het gebied rond het Noord AA, de Noordhovenseplas en de Benthuizerplas. De Noordhovensplas ligt niet zo ver van mijn huis. Dus als ik tot rust wil komen na een drukke tijd dan wandel ik daarheen en geniet ik van de rust daar. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat mensen na een stressvolle gebeurtenis beter tot rust komen in de natuur dan in een stadssituatie zoals een winkelcentrum. Wat dat betreft ben ik blij dat ik in Zoetermeer woon met telkens groen in de buurt. En dan kan ik me ook goed vinden in het standpunt van de fractie om het groene uiterlijk te willen behouden. Kwaliteitsgroen is belangrijk voor het uiterlijk van Zoetermeer en het welbevinden van haar inwoners!

Vorig jaar heb ik dus veel gewandeld in Zoetermeer. Zo ook een 40 kilometer tocht door

 de Dobbe De Dobbe

Zoetermeer, georganiseerd door Floravontuur. We hebben veel wijken gezien en toch nog niet heel Zoetermeer. Dan bedenk ik me iedere keer dat Zoetermeer groter is dan ik aanvankelijk dacht. Ook dit jaar ga ik ter voorbereiding van de 90e 4daagse veel wandelen in Zoetermeer en omstreken. En op deze manier zie je de verschillen in de natuur: van kale bomen via knopjes naar een gebladerde grootheid. En alle bloemen die opkomen....Puur genieten dus.

Door Thea de J.

 

« Terug

Archief > 2006 > april

Geen berichten gevonden