Even Zoetermeer doen…..

Station Voorweg - volop in de verbouwingzaterdag 22 april 2006 21:08

In mijn plannen om de Zoetermeerse burger te ontmoeten had ik ook bedacht dat het goed is Zoetermeer beter te leren kennen. Met de auto, de fiets of lopend kom ik dan vanzelf wel situaties tegen die mij tot nadenken stemmen.

Vandaag geen vergadering, die had ik afgezegd. Het was deze week zo druk geweest dat ik eerst mijn huishouden op orde wilde brengen. Daar ben ik dan ook maar meteen aan begonnen want als ik de krant ga lezen of achter de computer ga zitten, verdwijnen al mijn gedachten over huishoudelijke taken…

De sportclub
Eerst even naar de sportclub. Kort, gezien de tijd, even sporten, een zonnebank en de krant met een capucino. Zoals de laatste tijd vaker gebeurd ontmoet ik Mariëtte van Leeuwen van de LHN daar ook. Vreemde gewaarwording elkaar in sportkleding te ontmoeten. Loop ik buiten, denk ik 'is ze het wel of is ze het niet?'. Ik ben slecht in gezichten herkennen en dat heeft mij met mijn enthousiasme al de nodige flaters opgeleverd. Dus draai ik mijn gezicht weer om, net al ik hoor “hallo Helen”. Was het dus toch Peggy-Ann Clarck van het CDA. Zie ik later ook nog het oud raadslid Hans Griep van het CDA in stad lopen en iemand uitleg geven over de Spazio en Centrum West.

Foto’s maken

Digitale camera

Digitale camera

Even een paar foto's maken. Tegenwoordig ben ik behept met een tik. Ik heb mijn digitale camera altijd bij en mij zodat ik allerlei politieke situaties op de gevoelige plaat kan vastleggen. Soms erg handig om later te gebruiken bij het uitwerken van onze eigen politieke agenda. De foto’s worden vooral gebruikt voor de website en af en toe de pers. We hebben nl nieuwe mogelijkheden gekregen op de website en ik word min of meer gestructureerd op pad gestuurd door Thea, onze fractie-assistente zodat zij die mogelijkheden kan benutten. We kunnen fotorapportages maken over bepaalde onderwerpen. Foto’s op een website nodigt bezoekers veel meer om terug te komen. En passant verdiept men zich in wat we doen en waar we voor staan in de christelijke politiek. Het is het begin van binding. Rond de verkiezingstijd hadden we soms 150 bezoekers per dag. Momenteel schommelt het aantal bezoekers per dag tussen de 40 en 50. Nu is het zaak om ze ook te blijven boeien met foto’s voor de entourage en de inhoud als boodschap.

Nou ben ik zelf alles behalve een techneut, maar een van mijn zonen, die in een fotowinkel werkt, had mij verzekerd “mam, zelfs jij kan hiermee omgaan”. Hij heeft niets teveel gezegd!

Randstadrail

Leeg spoor

Een leeg spoor

Kom dacht ik, laat ik de Radstadrail eens in beeld brengen. Hoe gaat het nu met een spoor dat tien dagen buiten werking is. Ik begon in Oosterheem op zoek naar het eindpunt. Na heel wat rondjes rijden kwam ik er uiteindelijk aan. In Oosterheem kwam ik veel mensen tegen die mij aanstaarden. Waarom maakt zij nou foto’s. Maar niemand vraagt aan je: waarvoor doet u dat. Kinderen zijn dan weer anders, die stappen gewoon op je af en vragen dat. Leuk. Heb ik meteen gevraagd wat ze er van vonden. Moeten we toch soms niet worden zoals de kinderen… Het is tenslotte een opdracht die God ons gegeven heeft.

Begonnen bij het eindpunt bedacht ik mij dat een foto van alle stations wel leuk zou zijn. En dan in september weer als het klaar is en volgend jaar september om te kijken of we dan nog zo blij zijn. Ik kwam van alles tegen. Daarom werd mijn kladbriefje met ideeën ook steeds voller.
Kom op dacht ik, ik wilde wat anders vandaag, dus aan de slag. Een werkbezoek aan ons Zoetermeer zelf. Het gevolg is dat ik dus alle stations heb gefotografeerd. In Meerzicht hebben blijkbaar de gehandicapten en ouderen een probleem met alleen maar trappen. Maar ook de liftschachten heb ik op stations gezien wat mij deed denken aan Astrid Visser van Gehandicaptenplatform die mij onlangs stralend vertelde dat ze had mogen oefenen met haar rolstoel in de Randstadrail. De meeste rolstoelers kunnen nu alsnog in de Randstadrail. Het heeft haar veel energie gekost maar het is haar gelukt. Men ha er efffe niet aan gedacht!!!

Website

Verbouwing Wilhelminapark

Herinrichting Wilhelminapark

En passant nam ik nog even de fietsen mee in het Stadshart, De Bijdorp, het Lange Land, Wilhelminapark, Centrum West en Centrum Oost, het Oude Dorp en de violen op de tien rotondes. Allemaal liggend archief voor later. Onze rubriek “ons Zoetermeer” krijgt straks nl. allemaal onderwerpen die veel Zoetermeerders zullen boeien. Wat dacht u van een fotorapportage van de metamorfose  van het Wilhelminapark. Hoe het eerst was, tijdens de herinrichting en als het klaar is? Zo maken we zichtbaar wat we doen in Zoetermeer en willen we ook zo burgers uitnodigen over wat ze van iets vinden.

Na een korte eetpauze voor mijn rammelende maag en die van mijn dochter ging ik weer op pad met nieuwe batterijen voor de camera. Ik heb flink wat aan conditietraining gedaan. Vijf uur onderweg, vele, vele kilometers gelopen, 27 kilometer met de auto gecrosst en 190 foto’s die ik op de computer heb gezet. Het is mij goed bevallen, dus ik zal het zeker vaker gaan doen.

En … nu kan Thea binnenkort aan haar fotorapportages.

door Helen du Bois. Reageren: helendubois@solcon.nl

 

« Terug

Archief > 2006 > april

Geen berichten gevonden