Weblog André Stam: snel oplossing voor geluidsoverlast Randstadrail

andrestammaandag 08 juli 2013 20:22

Voor 13 juli moeten alle bestemmingsplannen ouder dan 10 jaar opnieuw worden vastgesteld. In de raadscommissie hebben we het daardoor behoorlijk druk mee. Vaak zijn er zaken die geregeld moeten worden die onze inwoners raakt. Of er komen zaken naar boven die niets met een bestemmingsplan te maken hebben. Een voorbeeld die nu speelt is de geluidsoverlast veroorzaakt door de Randstadrail in Oosterheem.

Bewoners zijn er druk mee bezig, mede vanwege een hogere geluidswaarde die moet worden vastgesteld om bouwen op ontwikkellocaties mogelijk te maken. Commissiebreed is er besproken dat er aan de overlast echt wat moet gebeuren. De railvoertuigen maken te veel lawaai, vinden de bewoners die langs de lijn wonen. Onderzoek dat gedaan is en de informatie er over, is vaag.

Geluidsreducerende maatregelen zouden niet voldoende werken of te kostbaar zijn. De commissie Ruimte heeft van de wethouder de toezegging afgedwongen dat er een brief komt waarin aangegeven wordt dat er aan oplossingen gewerkt gaat worden en kavels pas worden uitgegeven als de geluidsproductie is verminderd. Haaglanden speelt hierin ook een grote rol omdat Haaglanden de exploitatie verzorgt.

Voor onze inwoners hopen wij dat er nu snel een oplossing bedacht wordt om een geluidsreductie te realiseren. We zullen dit proces op de voet volgen.

André Stam

« Terug

Archief > 2013 > juli

Geen berichten gevonden