CU-raadslid André Bos op PowNews over Halloween

andreboswoensdag 31 oktober 2012 22:45

Woensdagavond, op Hervormingsdag, heeft ChristenUnie-raadslid André Bos op PowNews (Nederland 3) uitleg gegeven over een artikel op de website van ChristenUnie-SGP Zoetermeer over Halloween. In het artikel, geschreven door fractiemedewerker Alexander Bruin, breng de fractie de risico’s van Halloween onder de aandacht. Het feest neemt de laatste jaren in populariteit toe, maar is niet zo onschuldig als mensen wellicht denken.

Het artikel op onze website trok de aandacht van de redactie van Pownews. Woensdagavond werd André Bos daarom ondervraagd over het onderwerp.

Het artikel is verderop te vinden op de site van de ChristenUnie-SGP.

Zie hieronder het fragment van PowNews, 31 oktober.

De fractie wil de volgende kanttekening bij de uitzending plaatsen. Zoals vaker bij PowNews is het interview een zeer verkorte weergave, waarbij passages zijn verknipt en uit verband zijn gehaald. Alles wat teveel over God en Jezus ging heeft PowNed zo veel mogelijk geschrapt.

Pownews staat er niet om bekend dat het zorgvuldig afgewogen journalistieke keuzes maakt. Toch zijn we tevreden met de aandacht en dat we met ons standpunt de landelijke media te woord hebben mogen gestaan. Naar de betreffende uitzending van PowNews hebben 396.000 mensen gekeken. En naar de herhaling later op de avond keken nog eens 113.000 mensen. Hiermee is een grote groep mensen bereikt.

Ook het Reformatorisch Dagblad heeft het artikel opgepikt.

(voor afspelen heeft u Silverlight nodig. Lukt het afspelen niet? Kijk het fragment dan terug op Uitzending Gemist en kies bij instellingen voor 'Flash weergave'.  Het item start op 7'16.)

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

« Terug

Archief > 2012 > oktober

Geen berichten gevonden