Twee maanden raad...

woensdag 04 mei 2011 21:56

Op 21 februari werd ik geïnstalleerd als tijdelijk raadslid. Dit vanwege het tijdelijk terugtreden van onze fractievoorzitter Helen Du Bois. Sinds mijn benoeming heb ik 3 raadsvergaderingen en 3 commissievergaderingen meegemaakt. Genoeg vergaderingen om er weer helemaal in terug te zijn.

In deze vergaderingen zijn al een aantal belangrijke thema’s en onderwerpen besproken zoals; winkeltijdenwet, restaurant Noord-Aa, jongerenvoorziening in Rokkeveen en zoal niet meer. Eén debat verontwaardigde mij in hoge mate. Het was een debat over bestuurlijke vernieuwingen c.q. verordening van de raad. Om een kort verhaal lang te maken; hoe we als raad met elkaar omgaan en hoe de raad en het college met elkaar omgaan. Afspraken over omgangsvormen. Opvallend veel werd er in de discussie teruggegrepen op afspraken die er waren gemaakt tijdens de teambuilding van de raad in 2010 in Noordwijk. Net na de verkiezingen was de nieuwe raad namelijk afgereisd naar Noordwijk om daar tot afspraken te komen voor de nieuwe bestuurperiode.

Als tijdelijk raadslid heb ik dit niet bijgewoond, maar de woorden en afspraken waaraan werd gerefereerd tijdens het debat kwamen mij zeer bekend voor. Ze leken namelijk verdacht veel op de principeafspraken die waren gemaakt tijdens de teambuilding van de raad in 2006, ook in datzelfde Noordwijk. Het is misschien wat makkelijk gezegd dat we met elkaar niet zijn opgeschoten, maar dat we een aantal omgangsvormen nog steeds niet van grond hebben gekregen, staat buiten kijf.  

André Bos

« Terug

Archief > 2011 > mei

Geen berichten gevonden