Voetbal…

donderdag 30 september 2010 18:54

Anderhalf jaar geleden besloten wij onze zoon op de wachtlijst te plaatsen van de dichtstbijzijnde voetbalclub. Als bewoner van Oosterheem dacht ik destijds aan BSC ’68 (de voetbalclub in Benthuizen). Lekker dichtbij, makkelijk aan te fietsen via het Bentwoud en in de toekomst handig omdat zoontje lief dan spoedig zelfstandig op de fiets zou kunnen. Niet realiserende dat DSO zich binnen niet al te lange tijd ook zou gaan vestigen in Oosterheem. Enfin onze zoon stond op de wachtlijst in Benthuizen.

Deze zomer werd zoon lief opgeroepen voor een plaats in de spits in F4 (meer F’jes zijn er niet). Nu ik een aantal thuis –en uitwedstrijden verder ben, zijn mij verschillende zaken bijzonder opgevallen. Een voetbalclub is een gemeenschap. Een grote familie waar plezier wordt beleefd, waar kinderen leren samen te spelen en waar ouders genieten van hun toppers. Dat een voetbalclub gedraaid wordt door een harde kern van vrijwilligers. Mensen die zich bijna dagelijks inzetten. Uit hun werk doorschieten naar de club, het eten thuis overslaan om andere plezier te gunnen. De politiek onderschat denk ik weleens wat er allemaal bij komt kijken om volkssport nummer 1 aan de gang te houden en ook om telkens voldoende vrijwilligers te vinden om sportverenigingen draaiende te houden. Sport heeft voldoende aandacht van de politiek. Maar heeft de politiek ook aandacht voor de man of vrouw achter de schermen. Ik weet, het is lastig om daar vanuit politiek je specifiek voor in te zetten, maar laten we de inspanningen voorafgaande aan de wedstrijden en in de inspanningen voor de derde helft niet vergeten en daar de waardering ook aan toe kennen die het verdient.

Gelukkig gaat BSC ’68 verhuizen naar de andere kant van de weg en wordt naast het nieuwe DSO complex gebouwd. Twee mooie clubs naast elkaar. Het wordt tijd dat het mooie en rustige Benthuizen onderdeel wordt van het prachtige Zoetermeer.

André Bos

 

« Terug

Archief > 2010 > september

Geen berichten gevonden