Coalitie biedt reikende hand

vrijdag 28 mei 2010 00:17

Boze oppositie heeft eigen ideeën over toekomst van stad.
Zoetermeer. De brede coalitie van vijf partijen en zes wethouders popelt om aan de slag te gaan en reikt vooralsnog tevergeefs de hand richting een zich buitengesloten voelende, boze oppositie.

“Dit college kan alleen nieuw genoemd worden door mensen die aan volledig geheugenverlies leiden”, meent Jochem den Dulk, fractievoorzitter van Leefbaar Zoetermeer. “Het is gewoon het oude college maar in plaats van de heer Muijzers zien we nu mevrouw Van Leeuwen. Leefbaar Zoetermeer vindt dat, met alle onderzoeken die nu nog over de affaire Sterigenics lopen heel bizar en niet uit te leggen aan onze inwoners.”
Den Dulk vindt niet alleen de samenstelling van het college ongewenst “gezien de recente geschiedenis”. “Ook het aantal wethouders lijkt strijdig met de beloften in de verschillende verkiezingsprogramma’s – en trouwens ook de meerjarenbegroting – waarin werd gesproken over vijf wethouders.”
Daniel Westhoek (SP) en Helen du Bois (ChristenUnie/SGP) steunen die visie. Westhoek: “In een tijd van bezuinigingen geef je een verkeerd signaal als college als je met vijf wethouders toe kan en er uiteindelijk toch zes zitten.”
Du Bois: “Maar liefst vijf collegepartijen en het enorme aantal van 29 raadsleden waren nodig om een college te vormen. Een verstandshuwelijk waar de opbloeiende liefde maar moeizaam van op gang komt en de eerste openlijke scheurtjes reeds zichtbaar zijn. Blijkbaar bood een college met een partij minder geen garantie voor stabiliteit en kwaliteit. Vijf wethouders was de inzet, maar de zesde wethouder was blijkbaar niet weg te bezuinigen”.
De boze oppositie bereidt zich nu voor op de eerste discussie over het collegeprogramma, op 24 juni tijdens het Voorjaarsdebat. Jos Boontjes (VVD) namens de coalitiepartijen VVD, PvdA, D66, CDA en LHN: “Wij hopen toch op een vruchtbare samenwerking met de hele raad.”

27.05.10 AD – Zoetermeerse editie – Peter van de Stadt

« Terug

Archief > 2010 > mei

Geen berichten gevonden