Vragen oppositie over benoeming en kosten externe formateur

vrijdag 07 mei 2010 00:02

Zoetermeer – De raadsfracties van de SP, Leefbaar Zoetermeer, GroenLinks, ChristenUnie-SGP en TROTS Zoetermeer hebben schriftelijke vragen gesteld aan het college over de benoeming en de kosten van de externe formateur.

Reeds tijdens het seniorenconvent van 13 april en tijden de raadsvergadering van 28 april zijn hierover vragen gesteld. Helaas hebben de oppositiepartijen geconstateerd dat er geen duidelijke antwoorden gegeven zijn. Zij betreuren dat. Daarom heeft de oppositie besloten om de vragen via het instrument “schriftelijke vragen” aan het college voor te leggen, zodat er duidelijkheid  en openheid ontstaat.

Amsterdam
De externe formateur, Peter Kooij (33 jaar) is eigenaar van een advies en detacheringsbureau dat zich heeft gespecialiseerd in de overheid, aldus meldde de Postiljon reeds eerder. Het bureau is gevestigd in Amsterdam. De heer Kooij heeft ondermeer ervaring als technisch voorzitter en procesbegeleiding bij zowel gemeenten als provincies. Peter Kooij is actief lid van de VVD. Onder anderen Luigi van Leeuwen, oud-burgemeester van Zoetermeer, is als adviseur verbonden aan dit consultancybureau. Ook de heer Van leeuwen is lid van de VVD.

“De antwoorden op onze vragen ontvangen wij graag uiterlijk 17 mei 2010. Door de beoogde coalitiepartijen is ons toegezegd dat op 17 mei de beoogde oppositiepartijen meer informatie zullen krijgen over de collegevorming”, aldus Helen du Bois namens de ChristenUnie-SGP, SP, Leefbaar Zoetermeer, GroenLinks en TROTS Zoetermeer.

De volgende vragen zijn voorgelegd: 1. Uit de beantwoording vanuit het “coalitieoverleg” (dat blijkt uit de mail van de gemeentesecretaris) blijkt dat de gemeentesecretaris heeft ingestemd met de offerte van de externe formateur. Kan het college aangeven wat de hoogte van de kosten zijn die de externe formateur in rekening gaat brengen? Is er een maximaal tarief afgesproken? Graag een zo maximaal mogelijke toelichting geven. 2. Kan het college aangeven wat de exacte dekking is van deze kosten?

Postiljon 6.05.2010

« Terug

Archief > 2010 > mei

Geen berichten gevonden