Bezwaarschriften

zaterdag 01 januari 2005 12:14

Voor veel zaken kunt u als burger bij de gemeente een bezwaarschrift indienen als u het ergens niet mee eens bent. Zes jaar geleden duurde het gemiddeld 45 weken voor de Commissie Bezwaar- en Beroep uw bezwaarschrift had behandeld. De Wet Bestuursrecht stelt een termijn van orde van 10 tot maximaal 14 weken. Echter het is een wet zonder sancties! En u maar wachten als burger…..

Voor veel zaken kunt u  als burger bij de gemeente een bezwaarschrift indienen als u het ergens niet mee eens bent. Zes jaar geleden duurde het gemiddeld 45 weken voor de Commissie Bezwaar- en Beroep uw bezwaarschrift had behandeld. De Wet Bestuursrecht stelt een termijn van orde van 10 tot maximaal 14 weken. Echter het is een wet zonder sancties! En u maar wachten als burger…..
Bij de behandeling van het tweejaarlijkse verslag, in december 2004, was het resultaat bedroevend, nog steeds 35 weken. Alle mitsen en maren die werden aangevoerd ten spijt heeft de fractie CU-SGP toen gesteld dat er in september 2005 een tussenevaluatie zou liggen met een sterk verbeterd resultaat! Deze is besproken in de Raadscommissie Bestuur & Veiligheid van 7 november. Met behoud van zorgvuldigheid en kwaliteit (hoor en wederhoor) is het streven nu 25 weken. We zullen de nieuwe evaluatie die over een half jaar weer plaatsvindt afwachten en dan weten we of de 25 weken zijn gehaald. Zo niet dan zullen we nieuwe en nog steviger maatregelen van het college vragen. 
 
Helen du Bois

« Terug

Archief > 2005 > januari

Geen berichten gevonden