Moedercentrum Palentein

zaterdag 25 juni 2005 19:45

Onverwachts kondigde wethouder Gemma Smid haar komst bij de oudkomers aan. Zij wilde met hen praten over het moedercentrum.
Blij verrast over het snelle initiatief van de wethouder heeft Helen du Bois dit overleg tussen haar en de oudkomers gevolgd.

Mijn beloofde bijdrage over de nederlandse les voor oudkomers houdt u tegoed van mij. Onverwachts kondigde wethouder Gemma Smid haar komst bij de oudkomers aan. Zij wilde met hen praten over het moedercentrum.
Blij verrast over het snelle initiatief van de wethouder heb ik dit overleg tussen haar en de oudkomers gevolgd. Direct aan de slag met de invulling van de aangenomen motie die PvdA en de CU-SGP in het voorjaarsdebat in mei indienden. We regelden daarmee voldoende geld voor vier jaar om een moedercentrum op te zetten in Palenstein die met de jaren selfsupporting zal moeten gaan draaien. Daar heb je een paar jaar (+ geld) voor nodig wil dit goed slagen.
Duidelijk werd hun enthousiasme in het beste nederlands. Na een voorstelronde werd er stilgestaan bij wat er tot nu toe was bereikt na de beëindiging van 4 jaar oudkomersbeleid. Ook toen was er een motie van PvdA en ChristenUnie-SGP om te zorgen voor een vervolg om na de oudkomerscursus themagericht elkaar te ontmoeten en werd er extra nederlandse taalles gegeven om de taal te blijven beheersen. Een hunkering bijna naar nog meer ontmoeting met elkaar, zich te ontwikkelen en zich ook een plaats te verwerven in onze maatschappij. Eerst als ontvanger van lessen en training om daarna iets terug te doen en te helpen als vrijwilliger (voor deze groep een vanzelfsprekendheid). Maar ook om werkervaring op doen om straks een betaalde baan te krijgen. De wethouder zegde toe dat na de zomervakantie de commissie EOS haar voorstel voorgelegd krijgt waarna ze hoopt dat de eerste activiteiten als voor het einde van het jaar kunnen starten, waarna mettertijd in het nieuwe gebouwencomplex in Palenstein getrokken kan worden.
Na de uitleg togen alle vrouwen naar de Openbare school de Meerpaal waar – in het kader van de brede schoolactiviteiten „het atelier” geopend werd. Kunstenaars van de Baztille hebben leerlingen van deze drie scholen begeleid in tekenen, schilderen en linoleumsnijden. Samen met de wethouder werd de tentoonstelling door de leerlingen geopend.
 
Helen du Bois
 

« Terug

Archief > 2005 > juni

Geen berichten gevonden