Bewoners Cadmiumgeel 8 verrast door ChristenUnie-SGP

zaterdag 11 december 2004 14:59

door Jan de Groot

In het voorjaar merkte burgemeester Jan Waaijer tijdens een vergadering op dat we in 2004 een dag extra hebben. 2004 is nl. een schrikkeljaar. Die extra dag zou de gemeenteraad eens niet moeten besteden aan papier, praten en discussiëren, maar aan iets concreets voor de samenleving. Deze suggestie is o.a. opgepakt door de fractie van de ChristenUnie-SGP.

De leden van deze fractie, bestuursleden en gewone leden boden de bewoners van Cadmiumgeel 8, mensen met een beperking, een middag ontspanning aan in de vorm van een bezoek aan diergaarde Blijdorp. Dit was een grote wens voor deze bewoners, want door bezuinigingen zijn er nog maar heel weinig mogelijkheden voor ontspannende activiteiten.

De sympathieke actie kreeg ook bijval van sponsors. Taxibedrijf Van der Heuvel BV uit Benthuizen zorgde voor het vervoer en de dierentuin gaf een fikse korting op de toegangsprijs.

Het werd een gezellige middag daar in Blijdorp. Iedereen genoot van al het moois dat de dierentuin te bieden heeft. Aan het eind van de middag kregen allen ook nog een maaltijd aangeboden. Tijdens die maaltijd was ook burgemeester Waaijer aanwezig. Helaas zonder ambtsketting, want die mag niet om in een andere gemeente. Dit verzuim maakte hij goed door te beloven dat hij ook nog eens komt kijken op het Cadmiumgeel. Willem Vermeulen merkte nog op dat het initiatief voor deze middag van de burgemeester afkomstig was.

Om zes uur kwam de bus weer terug op het Cadmiumgeel. Allemaal waren we het eens: een fantastische en leerzame middag voor gasten en begeleiders. Op een ontspannen wijze hadden we elkaar mogen leren kennen en waren we een beetje op de hoogte van elkaars omstandigheden. Voor ChristenUnie-SGP was de conclusie dat ze niet vier jaar zullen wachten om weer zo’n activiteit te organiseren.

« Terug

Archief > 2004 > december

Geen berichten gevonden