Reorganisatie brandweer

donderdag 10 maart 2005 14:39

door Willem Vermeulen

In de commissievergadering Bestuur en Veiligheid werd op maandag 7 maart opnieuw over de reorganisatie bij de Brandweer gesproken.
Onze fractie had al bij het bekend worden van deze reorganisatie, aangegeven dat de vrijwilligers voor onze fractie een belangrijk onderdeel zijn van onze Zoetermeerse brandweer.
De voorstellen om tot reorganisatie te komen hebben zowel voor- als nadelen in zich. Jammer is dat er in feite maar 1 optie werd aangereikt die als de enige juiste wordt bestempeld. En juist in die optie werd het aantal vrijwillige brandweermensen fors teruggebracht. Andere opties werden nauwelijks aangeboden of nagenoeg niet uitgewerkt.
Kort gezegd zou door het terugbrengen van het aantal vrijwilligers en het laten toenemen van beroepspersoneel de knelpunten bij de brandweer zijn opgelost.
Onze fractie betwijfelt of deze oplossing ook de juiste oplossing is. We zijn ook van mening dat er eerst meer onderzoek moet plaatsvinden over andere zaken, zoals een sterke samenwerking met andere brandweerkorpsen en de Hulpverlenings Regio Haaglanden.
Gelukkig lieten ook de andere fracties in de commissie een soortgelijk geluid horen. De portefeuillehouder heeft vervolgens de nota teruggenomen en zal later dit jaar opnieuw met een “breder” voorstel komen.
Onze fractie verwacht daarbij dat er meerdere opties zullen worden getoond, waarbij er een goede en passende mix wordt gevonden tussen de vrijwil-ligers en de beroepsbrandweer. Beiden staan namelijk garant voor onze veiligheid.

« Terug

Archief > 2005 > maart

Geen berichten gevonden