De laatste loodjes

campagne Helen en Liesbeth bij kerkvrijdag 26 februari 2010 23:57

Na het lijsttrekkersdebat van woensdag is morgen echt dé campagnedag. Heel Zoetermeer zal weten dat er woensdag verkiezingen zijn. Overuren draaien dus.

Campagnetijd
Een jaar voor de verkiezingen, zelfs een half ervoor kun je je niet voorstellen hoe druk het wordt in campagnetijd. Dan vindt namelijk alleen het vergaderen plaats, komen de ideeën langs en de roep om handjes tijdens de campagne. Er waren deze keer een aantal leuke dingen. Maar ook missers, maar die noem ik niet vanuit strategische overwegingen .
Borden bij de kerken. Op lantaarnpalen hangen de foto’s van de kandidaten die daar naar de kerk gaan. Als persoonlijke herinnering om te gaan stemmen. Tijdens de campagneavond was het een hele happening om alle kandidaten gegroepeerd per kerk op de foto te krijgen. Ook bij alle winkelcentra werden borden aan palen vastgemaakt. Zo hangt er nu behalve voor mijn raam ook voor mijn flat aan een paal een bord met “blowverbod op straat”.

Discussie over comazuipen
’s Avonds was het weer tijd voor Virtueel Zoetermeer. Inmiddels had ik anderen uitgenodigd ook online te komen. En ik heb wat meer behendigheid hoewel ik al chattend vergat dat ik in de verkeerde stand stond. Zowaar bij de PvdA, maar die vond het blijkbaar niet vervelend.
Het ging namelijk deze keer ook ergens over. Alcohoholmisbruik bij jongeren. En via het comazuipen kwamen we op ons idee van een alcoholleraar op school. In de discussie mengde zich ook Krishna Autar van de PvdA en meldde dat volgens hem het methodisch werken op school niet toeliet er ook een alcoholleraar tussen te voegen. Maar Krishna omarmde het idee wel en we moesten er samen maar eens over doorpraten. En dat staat genoteerd!

Onderhoud website
En toen de website. Omdat het zoveel tijd kost om allerlei nieuwe mogelijkheden uit te zoeken van banners en andere leuke dingen, ontbrak het mij steeds aan tijd. Maar nu moest het er maar eens van komen. En dat gebeurde tot in de late, ….. uuhh, vroege uurtjes.
Over een paar dagen heeft het geen zin meer. Dus, boeken erbij en volop aan de slag. Inmiddels staat alles erop wat er op moet staan. Natuurlijk kan het altijd beter, maar ook hier geldt genoeg = genoeg. Wel betekende het de volgende dag lang uitslapen. En voor de kleine foutjes heb ik gelukkig oplettende collega’s die ze even doorgeven zodat ook dat weer keurig opgelost is.

Helen du Bois
Fractievoorzitter/Lijsttrekker ChristenUnie-SGP
Vrijdag 26.02.2010

Wij geloven dat het anders kan!

 

« Terug

Archief > 2010 > februari

Geen berichten gevonden