Tempoverlaging

woensdag 24 februari 2010 17:48

Vandaag eens bezig geweest met minder nuttige zaken. Ontspanning hoort er ook bij want de boog kan niet altijd gespannen blijven. Maar echte ontspanning zit er niet in deze vakantie, bijslapen wel. Onlangs las ik ergens dat bewezen is dat je toch in het voren kunt slapen. Vreemde beredenering, maar het werkt wel.

Achterstand
Hoeveel tijd heb ik nodig, na de verkiezingen, om alle achterstand in huis weer weg te werken. Een stapel kranten, nog te lezen stukken, stapels en stapels politieke papieren. Het moet wel uitgezocht worden omdat er van alles tussen ligt. Ik kijk soms maar de andere kant op!
Allerlei huiselijke klusjes liggen te wachten en nog veel meer to do zaken. En de kinderen willen ook weer wat anders horen dan druk, druk, druk, hoewel ze wel belangstellend zijn hoe het gaat.

Nog een week campagne, met morgenavond het belangrijkste debat. Daarna is het aftellen. Wel vol en veel, maar morgenavond moet het gewoon goed gaan. Ik heb voor morgen overdag in ieder geval een dag rust ingepland met veel lezen van programma’s van andere partijen.

Schakelen
Dochterlief aan de telefoon die graag advies wil hebben. Voeten op de stoel, koffie er bij en gewoon even moeder zijn. Omschakelen is voor mij geen probleem. Zo sta ik boeven te woord, dan ben ik moeder en oma, dan doe ik de kinderdienst in de kerk en dan spreek ik een raadszaal toe. Een dynamisch bestaan, interessant, soms wat vermoeiend, maar zeer afwisselend.

Dan is af en toe rust wel op zijn plaats, hoewel rust al van toepassing is als ik niet met de politiek bezig ben. Want er is meer in het leven. Langzaamaan begint het tot mij door te dringen dat het zo weer 9 juni is met de Tweede Kamer verkiezingen. Net wanneer het college is geïnstalleerd begint de volgende campagne alweer. En de jaarrekening en het Voorjaarsdebat. Kortom, het blijft voorlopig druk.

‘s Avonds met een breed gezelschap verder gepraat over hoe verder na 3 maart. Vanuit strategische overwegingen doe ik daar maar geen uitlatingen over…..

Helen du Bois
Fractievoorzitter/Lijsttrekker ChristenUnie-SGP
Woensdag 24.02.2010

Wij geloven dat het anders kan!

 

  


 

« Terug

Archief > 2010 > februari

Geen berichten gevonden