Kabinetscrisis

vrijdag 19 februari 2010 12:40

’s Ochtends vroeg nog even snel statements gemaakt voor mijn getuigenis ’s avonds. Op kaartjes geplakt, ga ik dat ook zo eens proberen. Niet alles uitschrijven , maar korte statements over de onderwerpen die ik wil vertellen. Als ruggesteuntje.

Werk

Ik heb zelden zoveel verschillend bezoek op één dag op kantoor gezien. Daarnaast collega’s die juist deze dag uitkozen om alle afspraken voor onderlinge overleggen te regelen en een externe automatiseerder die de hele dag van alles in orde aan het maken. Naast vraagbaak hiervoor, moest ik voor het doorverbinden van de telefoon ook steeds rennend achter collega’s aan als ze weer eens even niet op hun eigen werkplek zaten. De tijd vloog om.

Na het werk met Klaas naar de afscheidsreceptie van Mario Stoel. Als controller hadden begrotingen voor hem geen geheimen meer. Vele stapels papier heeft hij voor ons als Raad laten produceren  in meer dan 40 jaren trouwe dienst.

Receptie

Toen snel naar huis, nog een hapje gegeten en door naar het volgende. Onze eerste contactavond voor evangelischen en de politiek. Het was een goede avond waar vele vragen gesteld werden. We moeten eens bekijken over hoe we de komende jaren geïnteresseerde mensen  kunnen blijven ontmoeten om belangrijke zaken uit te wisselen. Ook mijn getuigenis ging goed. Toch al meer dan 15 jaar bezig met politiek, realiseerde ik mij.

Contactavond

En toen bij thuiskomst direct de tv aan. Zou het kabinet al gevallen zijn? Na het kruisverhoor aangehoord te hebben, dacht ik, dan komt er nu een schorsing. Maar nee hoor, zelfs de Kamervoorzitter verbaasde zich er over.  En zo ging het dreigende val van het kabinet als een nachtkaarsje uit. De motie haalde het niet, geen meerderheid, dus verworpen.
Één dag uitstel??? Ik ben benieuwd naar de uitslag van het kabinetsberaad. Ik hoop dat het gezonde verstand en het landsbelang  vóór gaat. Gebruik maken van een politiek zeer beladen onderwerp als verkapte inzet voor de verkiezingscampagne, vind ik niet kunnen. Want dat kwam bij mij in beeld toen ik even later de ouders van een gesneuvelde soldaat hoorde.

Virtueel Zoetermeer

Ondertussen opnieuw Virtueel  Zoetermeer geïnstalleerd.  Dat moest omdat er een update was gekomen. Daarna bekeken of mijn foto ook boven mijn hoofd ronddraaide als herkenning als lijsttrekker. Moet er nog een beetje inkomen. Zag mezelf nergens in beeld. Nee, was ik vergeten 1 knopje in te drukken.  Nog even wat oefenen in het weekend dan maandag- en donderdagavond twee uur Virtueel aan de kraam om vragen van langs wandelende burgers te beantwoorden.
 
Helen du Bois
Fractievoorzitter/Lijsttrekker ChristenUnie-SGP
Vrijdag 19.02.2010

Wij geloven dat het anders kan!

« Terug

Archief > 2010 > februari

Geen berichten gevonden