Samenwerking ChristenUnie-SGP

slogans ChristenUnie-SGP 009donderdag 18 februari 2010 10:38

Vrijdagavond de laatste fractievergadering. Moet ook nog gebeuren. Alle geplande avonden werden achterhaald door verkiezingsactiviteiten. We moeten Sterigenics bespreken voor de Raad van 1 maart en hoe het verloop is van de verkiezingen. Hoe gaat het ons en andere partijen af. Hoeveel handjes zijn er waar nog nodig. En we kijken naar hoe het na 3 maart zou kunnen gaan…..

Het reguliere werk

’s Morgens vroeg alweer mijn politieke werk gesorteerd. Vooral veeeeeeeel doorgeschoven in mijn agenda. Wat moet er nog per se voor mijn vakantie?
Toen naar mijn werk. Hoewel ik mijzelf deze tijd al minder had ingeroosterd, en dus na de verkiezingen meer moet werken, moest ik natuurlijk wel aan de slag. En dat wilde wel. Mijn collega had een paar dagen vrij genomen omdat ik straks met vakantie ben. Het gevolg is dat ik dus alleen zat en alles tegelijk moest doen. Dat doe ik natuurlijk wel vaker, maar van uitrusten daarna bij thuiskomst komt tegenwoordig niet meer zoveel.

Weer te laat van mijn werk vertrokken. Ik keek nog even snel mijn mail na. Mijn dochter mailde mij een stukje uit Trouw over de interviews die Klaas en ik gegeven hadden over de samenwerking van de ChristenUnie en SGP. Het was in ieder geval goed samengevat.
Het heeft allemaal met macht te maken”, zegt SGP’er Klaas Schra uit Zoetermeer. „Op de Veluwe, waar de christelijke partijen het sterkst zijn, hebben SGP en ChristenUnie elkaar minder nodig en liggen ze mijlenver uit elkaar.” Maar dat de samenwerking soms ook in steden misloopt, verbaast hem. „Dat is toch het stomste wat je kunt doen. Hier moet je samenwerken.”
Van deze ’SGP’er met een 'ChristenUnie-hart’ geen onvertogen woord over zijn meer vrijzinnige fractiegenoten. Ook niet nu ze sinds de laatste verkiezingen een vrouw als lijsttrekker hebben. Die lijsttrekker, Helen du Bois, voelt zich ’niet altijd plezierig’ bij de landelijke bemoeienis van de CU. Het hoofdbestuur wil per se de 10 van 10 jaar ChristenUnie in het logo hebben. Maar de SGP is in 1918 opgericht en heeft niets met die 10. „Dan denk je niet vanuit de lokale fracties.”
Bij thuiskomst eerst een dutje gedaan. Hoewel wel uitgerust, sliep in niet echt. Teveel in mijn hoofd bezig met vanavond. Dan hebben we als ChristenUnie een contactavond voor de evangelische christenen. Ik zal daar mijn getuigenis gaan geven over hoe God mij gebruikt in de politiek. En daar waren mijn gedachten bij toen ik wilde gaan slapen.

Voorbereiden

Natuurlijk hoef ik niet alles uit te schrijven, ik wil er wel een boodschap in leggen die een breed publiek aanspreekt. Bovendien laat het mij stil staan bij onze manier van werken in de fractie. Wij nemen besluiten die passen binnen het kader van Gods Woord, wij bidden ervoor, anderen bidden ervoor en zo worden zaken beslist. We mogen dan ook vertrouwen dat God met ons mee gaat, ons leidt en de juiste woorden geeft om te spreken en soms ook om te laten zwijgen.

De rest van de avond heb ik besteed aan verschillende telefoontjes en artikelen voor de website. Mijn RSI-programma vond dat ik al genoeg gedaan had en eigenlijk vond ik dat ook wel. De rommel heb ik maar gelaten voor wat het was. Wel heb ik nog het verkiezingsmateriaal klaargezet. En tijd om even het Haagse Nieuws te volgen had ik niet meer, helaas…….
Er was weer een dag voorbij.

Helen du Bois
Fractievoorzitter/Lijsttrekker ChristenUnie-SGP
Donderdag 18.02.2010

Wij geloven dat het anders kan!
 

« Terug

Archief > 2010 > februari

Geen berichten gevonden