Politiek = Vertrouwen

vrijdag 05 februari 2010 11:42

Gisteren eerste lijsttrekkersdebat. Het Regenboogdebat met als titel delen = vermenigvuldigen. Wat en wie maakte het verschil die avond. Of je lijsttrekker was èn wethouder of alleen lijsttrekker. Af en toe dacht ik, en met mij denk ik ook de mensen in de zaal, is hier nou een wethouder of een lijsttrekker van een partij aan het woord? Maar ja, deze spagaat is een eigen keuze geweest. En dan moet je het ook nog doen met de waan van de dag, want maandag wordt het functioneren van het resterende college nogmaals kritisch beoordeeld. En politiek en vertrouwen horen altijd bij elkaar.

’s Morgens met Francijn de derde bijeenkomst bij Piezo gehad. Weer allemaal enthousiaste mensen. Het is goed te vertellen hoe de politiek in elkaar zit en hen te wijzen op hun recht om te stemmen. Op 1 maart nog de laatste bijeenkomt en 2 maart rondetafelgesprekken. Lijkt me heel goed èn heel gezellig.

Van alles kwam er ’s middags langs, de proefdruk van de flyer, de laatste concept versies van het verkiezingsprogramma’s. En al mijn gedachten over maandag. Het gaat om de inhoud van de doorlichtingrapporten, het gaat om de werkprocessen binnen het gemeentehuis, het gaat om verantwoordelijkheid nemen en vertrouwen hebben en krijgen.
Nog een weekend de tijd voor bezinning. Hoe ga ik daarmee om. Wat is het belang van de stad. Kunnen we tevreden zijn met excuses, als ze al gemaakt worden. Met de antwoorden op onze vele vragen. Het gaat niet allen om wat we vinden, maar ook hoe wij het zeggen en hoe het college ons te woord staat. Er zijn vele goede dingen gedaan door dit college, maar er moet wel een balans zijn. De fouten moeten niet gaan overheersen. En wat doe ik met mijn gedachten van “toevalligheid” dat rapporten nu ineens wel vindbaar waren, de campagnetijd? Welke plaats krijgen ze maandag in mijn bijdrage?

Korte Termijn Agenda
Nog snel even de Korte Termijn Agenda doorgelopen op onvolkomenheden. Als SeniorenConvent en College hebben we woensdag afgesproken welke onderwerpen er gewoon afgehandeld kunnen worden tot er 19 april een nieuwe college zit, of welke onderwerpen “politiek” zijn en dus doorschuiven naar het nieuwe College. Sommige zaken worden in de eerste vergadering van het nieuwe College op 27 april herbevestigd als beleid. Die vergadering zal wel een hele dat duren, wat de agenda bevat vele punten. Er is nu in ieder geval duidelijkheid.

En nu snel naar de Tweede Kamer voor een symposium van de ChristenUnie n.a.v. het Manifest  “Samen schulden te lijf”. En dan vanavond onze eigen verkiezingsavond in 2B-Home. Ook weer met Cynthia Ortega.

Morgen meer….

Helen du Bois
Lijsttrekker/Lijsttrekker ChristenUnie-SGP Zoetermeer
Vrijdag 5.02.10

Wij geloven dat het anders kan!

 


 

« Terug

Archief > 2010 > februari

Geen berichten gevonden