Een dagje thuis

slogans ChristenUnie-SGP 009zaterdag 23 januari 2010 11:18

Het woord opruimen hoort altijd bij mijn vrije dagen. Donderdag, na een ochtend werken, al alle dingen buiten de deur gedaan. En gisteren dus binnen.

Eerst een beetje uitgeslapen en daarna aan de slag gegaan. Tussendoor mijn weblog gemaakt, want beloofd is beloofd. Het werd een langer stuk dan ik wilde, want tja…. een college dat wil opstappen gebeurt nou ook niet dagelijks. En wat ik schrijf (iedereen leest mee) moet ik natuurlijk wel kunnen verantwoorden .

Orde op zaken
Alles opgeruimd, behalve de papieren. Die liggen in een grote stapel op mijn bureau. Toen een lange mail aan iemand geschreven. Die had ik al langer beloofd, maar ik moest daar echt even voor gaan zitten. En dus niet naar mijn binnenkomende emails gekeken. Kopje koffie erbij en muziekje op de achtergrond. Een CD van Liesbeth List en Ramses Shaffy, gekocht bij de supermarkt. Maar dat bleek geen succes; die had de hik. Nou dan maar stilte met het geluid van de vaatwasser en wasmachine draaiend op de achtergrond. Wat een luxe als je dan de foto’s en beelden van Haiti ziet. Dat tevredenheid op deze manier zo voelbaar wordt…

Emails
Ik kon de tel niet meer bijhouden van het aantal emails dat vandaag binnenkwam. Bij veel zaken waar anderen mee bezig zijn in de voorbereidingen van campagneactiviteiten, hebben ze ook mijn mening nodig. Dus, dan maar weer in de email”pen”. Regelmatig gaf mijn waarschuwingsprogramma tegen RSI aan dat ik er mee moest stoppen. Goede gelegenheid er letterlijk even afstand van te nemen. Maar toen dat ding om 21.00 al aangaf dat mijn tijdslimiet voor die dag was bereikt, heb ik ‘m uitgeklikt. Toen wilde ik net beginnen aan de website.

Raadspost
En toen kwamen de Raadsstukken binnen. Het kon nog net in mijn brievenbus. Allemaal rapporten over Sterigenics. Toch er maar direct een poosje doorheen gelopen en wat aantekeningen gemaakt. De rest blijft liggen tot maandag. De dag van de Raadsvergadering gebruik ik altijd om mij voor te bereiden. Anders blijf ik allemaal dingen door elkaar doen.

Website
Het handboek van de cursus erbij en concentratie. De website moest geschoond worden, dus er moest van alles gedepubliceerd worden. Maar niet teveel. Nieuwe foto’s plaatsen, maar verkleinen? Hoe moest dat ook al weer. Tussendoor las ik dat Pieter Smit (wethouder D66) blogde (lees ik op www.volgdeverkiezingen.nl\zoetermeer) dat de verkiezingswebsite online stond, dus meteen een kijkje genomen. Een eerste aanzet met de foto van de lijsttrekkers. Eindelijk, dacht ik, want de ICT van het gemeentehuis…..

ICT
Direct maar eens gekeken of de kiezers de verkiezingswebsite ook konden vinden. Maar nee hoor, niet te zien. En daar kan ik me nou zo boos over maken.
Als lid van de WG Communicatie van de Raad zijn we jaren bezig geweest een eigen emailadres raad.zoetermeer.nl van de raads- en commissieleden te regelen. Linksom of rechtsom, het kon niet en het mocht niet en van alles wat niet kon vanwege de beveiliging. Toen hebben we als WG, onder aanvoering van ICT deskundige Robin Paalvast van D66, besloten dan maar dit extern geregeld. En naar tevredenheid gaat dat nog steeds goed bij xs4all. Eigenlijk te gek voor woorden.
Nu regelt Daniel Westhoek (SP) namens de Politieke Begeleidingscommissie (lijsttrekkers + campagnevoorzitters regelen samen acties voor de verkiezingen) dat er bovenaan de website van de gemeente een blokje komt met “verkiezingen”. Na twee maanden kan dat dus ook nog steeds niet geregeld worden. De verkiezingswebsite die Pieter blogde, kan dus alleen via de tweetlink van Pieter gezien worden. Voor de geïnteresseerden, hier is ie:  http://www.zoetermeer.nl/index.php?mediumid=47&pagid=2630
Hoe bedoelt u: Zoetermeer ICT-stad?

Lange tijd daarna ben ik nog aan het fröbelen geweest op de website. Het lukte aardig om de homepage op te schonen. Het kost alleen zoveel tijd . De volgende stap is het vullen van de website. Inmiddels heb ik wel de ideeën, alleen zoek ik nu de tijd nog.

M’n stapel op mijn bureau, mijn vele mails opruimen, mijn agenda bijwerken. Het ligt er allemaal nog voor vandaag en daarna. Maar ook het geregel rond onze campagneavond van vrijdag 5 februari. Maar daarover maandag meer.

Troost u bij weer een lange weblog. Als mijn vrije dagen voorbij zijn en mijn werk bij Gevangenenzorg weer begint, worden mijn weblogs vanzelf korter .

Helen du Bois
Lijsttrekker/Fractievoorzitter ChristenUnie-SGP Zoetermeer
Zaterdag 23.01.10

Wij geloven dat het anders kan!

 

« Terug

Archief > 2010 > januari

Geen berichten gevonden