Gezegende kerstdagen en een Voorspoedig 2010

Kerstdonderdag 24 december 2009 18:48

“Ik ben het Licht der wereld” - Johannes 8: 2a

Door de barre weersomstandigheden is voor menigeen de voorbereiding op de kerstdagen anders verlopen dan andere jaren. Planningen liepen in de war om tijdig boodschappen te doen, bezoekafspraken worden onder voorbehoud gemaakt, want stel dat er weer een weeralarm zal zijn.
En dan ook nog bibberend door de ijzel naar de Kerstnachtdienst. Maar waar gaat het bij Kerstmis nu eigenlijk over.

Waar blijft de tijd en vooral de rust van voorbereiding op Kerstmis waar we stilstaan bij de geboorte van Jezus Christus, de Zoon van God. Hij zei: “Ik ben het Licht der wereld”. En Hij kwam op aarde voor iedereen. Voor ons die Hem al kennen en door Hem ons leven laten leiden. Maar ook voor ieder ander. Voor eenzamen, zieken en zij die het moeilijk hebben of gewoon een leegte ervaren in hun leven. Juist Kerstmis biedt mogelijkheden iets van Zijn Licht te laten schijnen in harten van mensen, om te zien naar anderen.

Net als vorige jaren proberen we op mijn werk daar invulling aan te geven. In het diaconale werk van Gevangenenzorg Nederland om (ex) gevangenen en hun families te ondersteunen bij de terugkeer in de samenleving (www.gevangenenzorg.nl), doen we dat door kerstpakketten uit te delen in gevangenissen en kindercadeautjes te bezorgen namens hun gevangen zittende vader of moeder.

Hulp
Daarbij helpen particulieren en ondernemers door geld ter beschikking te stellen, gevangenissen door gelegenheid te geven kerstpakketten uit te delen en posters op te hangen over de kindercadeautjes. Verder steken vele vrijwilligers hun handen uit de mouwen voor het klaarmaken van alle kerstpakketten en cadeautjes of door een cadeautje bij een kind thuis brengen. En een kantoor dat een pakuis lijkt, waar de telefoon roodgloeiend staat en collega’s overwerken om al het werk op tijd te klaren.

En dan hebben we al voor de kerstdagen de eerste reacties. Verzorgende ouders die ontdekken dat er plek is waar zij met hun vragen terecht kunnen of gevangenen die onze folder uit het kerstpakket lezen en bellen met de vraag of we hen kunnen helpen.

Omzien naar elkaar
Het is een tastbare manier om hen te laten zien dat ze er niet alleen voor staan. Dat er mensen zijn die ook aan hen denken en hun een hand willen toe steken om te helpen. Jezus Christus, Zoon van God is het Licht der Wereld. Dat Licht, Zijn Liefde wil Hij via ons uitdelen aan anderen. En juist met Kerstmis, als we Zijn geboorte vieren is dat een prima gelegenheid.

Helen du Bois

 

« Terug

Archief > 2009 > december

Geen berichten gevonden