Politie: vijf boeven per dag!

maandag 24 november 2008 23:48

Vanavond mochten we onze mening geven over de politie: wordt de beschikbare politie op de juiste manier ingezet. Het bureauwerkplan 2009 met 13 extra politieagenten voor de wijk, de recherche en “blauw” op straat. Een impressie.

De vaste speerpunten voor 2008 gelden ook voor 2009: jeugdcriminaliteit, geweld, veilige wijken en aanpak van criminaliteit.
We hadden vragen en opmerkingen bij het grote aantal vacatures bij de politie, de successen van burgerparticipatie in de wijken, en of het huisverbod bij geweld binnenshuis per 1 januari 2009 al in gaat en of de Halt-acties hun doel voorbij schieten.

Kijken we terug naar het debat dan blijkt steeds maar weer: repressie en preventie om de criminaliteit aan te pakken en de veiligheid te verbeteren. 15 alcoholverboden (de CU-SGP was de eerste die dat voorstelde in 2005), zero-tolerance beleid, mobiele jeugd brigades, dubbele nachtdiensten voor de vrijdag- en zaterdagnacht i.v.m. de uitgaande jeugd. Wat moeten we nog meer bedenken? Op veel gebieden doen we niet meer onder voor de grote steden.

Wist u dat Zoetemeer als target heeft staan 1500 verdachte per jaar aan te leveren aan het Openbaar Ministerie (OM)? En daar zowel in 2007 als in 2008 200 boven komt.
Gemiddeld 5 boeven per dag = 35 per week. En 25%, een kwart, zijn jongeren!
Onze jeugd, onze toekomst.
Dat moet anders vindt de CU-SGP, want symptoombestrijding is niet de oplossing. De oplossing ligt dieper….., in een samenleving waar God veelal niet meer meetelt.
Het Integraal Veiligheidsplan, waar de politieke doelen zijn vastgelegd om de objectieve en subjectieve veiligheid in Zoetermeer te verbeteren bestaat uit meer dan alleen het Bureauwerkplan van de Politie.
Daar worden ook doelen nagestreefd die moeten voorkomen dat het zover komt met onze jeugd. Waarbij vele organisaties samen moeten werken om integraal tot oplossingen te komen.

Volgende week bespreken we de actieplannen alcohol-  en drugsbeleid in het kader van de Nota Lokaal Gezondheidsbeleid. Onze motie over preventielessen alcohol- en drugs op scholen door Stichting Voorkom is ook een onderdeel hiervan en drugs is zelfs een speerpunt geworden in deze Nota. Maar moet dan eerst de hele openbare ruimte van Zoetermeer worden drooggelegd om de criminaliteit te verminderen?
Vindt u dat ook? Reageer!

Helen du Bois

« Terug

Archief > 2008 > november

Geen berichten gevonden