Aandacht trekken

dinsdag 12 februari 2008 20:48

“Condoom voor beste versiertruc” kopte het AD een paar dagen geleden. Dat trok direct mijn aandacht. Door mijn cursus snellezen heb ik geleerd anders naar artikelen in de krant te kijken.

  • Valentijnsdag
  • Liefde
  •  (veilige) seks
  • Oranje Nassau College

Het waren de eerste woorden die in het oog sprongen. Mijn oog bleef steken bij het Oranje Nassau College en vlug las ik de zin erboven en eronder met de gedachte. “Wat moet nu een christelijke school hiermee”.

Natuurlijk is het “maar” een krantenartikel en moet een journalist ook “aandacht” trekken. En er zal best voorlichting gegeven worden die belangrijk kan zijn, ook al zou het, wat mij betreft, beter zijn wanneer dit binnen het gezin zou plaatsvinden. Toch, het hield en houdt mij bezig.

Het JIP, Jongeren Informatie Punt, wordt gesubsidieerd door de gemeente en dus met overheidsgeld, uw Belastinggeld, gefinancierd. Wij zijn als Raadsleden aanspreekbaar op waar wij over beslissen. In de commissie heeft Willem Vermeulen een paar jaar geleden al aangegeven dat wij een sex-spreekuur en zulke activiteiten rondom Valentijnsdag niet op prijs stellen. We stonden helaas alleen hierin.

Vorig jaar hoorde ik nog van iemand dat zijn dochter bij het verlaten van de Bibliotheek allemaal reclame over “seksvoorlichting” in de handen geduwd kreeg. Moeten onze jongeren nu ook al op het Oranje Nassau College, een christelijke school, gestimuleerd worden “hoe je het beste iemand kunt versieren” om er vervolgens de gewonnen condoom bij te gebruiken?

Een gratis condoom voor wie de beste versiertruc inlevert bij het JIP vinden wij te ver gaan. Voor een school om aan mee te doen en voor een gemeente om dit te subsidiëren. Of vindt u het abnormale al normaal! Ik niet, u ook niet?

 

Helen  du Bois

« Terug

Archief > 2008 > februari

Geen berichten gevonden