BEGROTINGSDEBAT ZOETERMEER OP 5 EN 8 NOVEMBER

POLITIEK Stadhuis marktzijdevrijdag 09 november 2007 00:16

Het begrotingsdebat in Zoetermeer vindt dit jaar voor het eerst verspreid over twee dagen plaats. Maandagavond 5 november vanaf 20.00 uur ’s avonds en donderdag 8 november vanaf 10.00 uur ’s morgens. Burgers en instellingen hebben uitsluitend op maandagavond meteen om 20.00 uur de mogelijkheid om in te spreken.

Meer tijd voor kwaliteit
De gemeenteraad wil met de spreiding zowel de fracties als het college de tijd geven om hun reacties voor te bereiden. Het begrotingsdebat wordt ook dit jaar weer uitgezonden op de lokale zender Zoetermeer FM.

Wie doet wat?
Na de inspraakronde van burgers en instellingen geven de fracties maandagavond een eerste reactie op het concept programmabegroting 2008. Alle wensen en wijzigingsvoorstellen worden daarbij in de vorm van moties en amendementen ingediend. Het college luistert op de eerste avond. Daarna wordt de vergadering geschorst tot donderdag 8 november. In deze twee dagen buigen zowel fracties als het college met hun ambtenaren zich over alle ingediende punten.

Overleg
Op dinsdag 6 en woensdag 7 november zullen de fracties zich beraden op de tweede termijn. Alle moties en amendementen zullen worden ingescand en digitaal worden verstuurd. Het college zal zoveel mogelijk antwoorden al dinsdag en woensdag op schrift en digitaal aanleveren. De fracties zullen onderling lobbijen om voor bepaalde moties of amendementen een meerderheid te krijgen.

Politiek debat
Donderdag 8 november heropent de vergadering om 10.00 uur. Op deze dag is er geen gelegenheid meer voor burgers om in te spreken. Het college geeft in de ochtend zijn reactie op de inbreng van de fracties. Na de lunchpauze geven de fracties hun reacties. Aansluitend komt het college weer aan het woord. De vergadering wordt afgesloten met de stemming over alle ingediende moties en amendementen en een definitief besluit over de programmabegroting 2008.

Verdeling
Gewoontegetrouw bij onze fractie zal Helen du Bois op maandagavond de eerste termijn namens de fractie van de ChristenUnie-SGP leveren en Klaas Schra de tweede termijn op donderdag. 
Na loting blijkt dat wij als laatste aan de beurt zijn. Als alles volgens planning loopt is dat maandagavond pas na 22.00 uur.

Burgers en instellingen die in willen spreken kunnen zich tot maandag 5 november 12.00 uur aanmelden bij de griffie van Zoetermeer.

Helen du Bois

 

« Terug

Archief > 2007 > november

Geen berichten gevonden