ICT en de koppeling met Kenniseconomie en Innovatie

Second-Lifemaandag 29 oktober 2007 23:20

Voor 2008 is het plan van aanpak Kenniseconomie en Innovatie door de Raad vanavond goedgekeurd. Begin van het jaar is al de visie voor de komende vier jaar vastgesteld om vooral de visie ICT-Stad een vervolg te geven in breder perspectief.

ICT-stad
Zoetermeer wil een ICT stad zijn en blijven. Al vele jaren zijn diverse projecten opgezet die voortreffelijk lopen en nu eigenlijk een eigen leven leiden. Dat moet ook zo. De gemeente moet initiëren en faciliteren en partijen in de markt zichzelf laten ontwikkelen. Soms zijn dat grote projecten zoals Gigameer (breedbandverbinding internet voor ondernemers en instellingen). Soms zijn het kleine projecten met een groot effect (Virtueel Kasteel Zoetermeer, Digitale Stad en SMS-alert).

Kenniseconomie en Innovatie
Om ICT stad te blijven is de koppeling van ICT met Kenniseconomie en Innovatie van essentieel belang. Vooral door op de juiste plaatsen op het juiste moment er te zijn. Dat moet in een goed samenspel tussen gemeente en initiatieven (bedrijven en organisaties) uit de markt verder worden ontwikkeld.

Zoetermeer steeds ondernemend
Ondernemerschap komt tot zijn recht in eigen tempo en op eigen wijze. Dat is prima voor een goeddraaiende economie. Toch moeten wij als ChristenUnie-SGP alert blijven. Dat betekent niet dat we alles maar goed moeten vinden. Er zijn zaken zoals de 24-uurs economie, de zondagsopenstelling van winkels, de handelsbetrekkingen tussen Zoetermeer en steden in China, maar ook Second Life, die ons scherp houden.

Second Life
In het voorjaar van 2008 wordt het project Second Life geëvalueerd. Daarna pas beslist de gemeenteraad of er een vervolg komt op dit pilotproject van 1 jaar. Deze toezegging kregen we van de wethouder in de commissie Samenleving in het voorjaar na schriftelijke vragen van onze kant. De gemeenteraad heeft vanavond daar formeel mee ingestemd.

Wilt u meer weten over onze visie op Second Life, u kunt er over lezen op onze website via Nieuws/Klik hier voor meer nieuws/17 april en diverse stukken in februari. Ook over de zondagsrust staat er een onlangs verschenen artikel.

Helen du Bois

« Terug

Archief > 2007 > oktober

Geen berichten gevonden