Blik in de toekomst: 'Zoetermeer hoeft niet alles te hebben'

woensdag 03 oktober 2007 20:48

Streekblad: Zoetermeer - "Zoetermeer hoeft van mij niet alles te hebben. Een snelle lightrail wel, werken hoeft niet persé hier maar wonen en recreëren weer wel", zo betoogde Rob Jansen (PvdA) afgelopen maandag tijdens de opiniërende raadsbijeenkomst over de Contourennota Stadsvisie 2030.

Het college van B&W heeft onlangs de Contourennota opgesteld die uiteindelijk moet leiden tot een Stadsvisie. In dit stuk wordt in grote lijnen uiteengezet hoe Zoetermeer zich de komende 25 jaar moet gaan ontwikkelen. De Countourennota is tot stand gekomen door rondetafelgesprekken, stadsexcursies en een ideeënprijsvraag. Nu mochten voor het eerst de raadsleden hun mening geven.

In de nota staat dat de sociale samenhang en veiligheid in de buurten versterkt moet worden. Ook moet het gebied rond de A12 verder worden ontwikkeld en is leisure (o.a. Snowworld en DWD) belangrijk voor de stad.

Niet alle raadsleden konden zich vinden in de Contourennota. Ïs al die leisure nu wel nodig en moeten we de A12 nu wel verder ontwikkelen", voreg Anja van Zantvoort (PvdA) zich af. Haar mening werd niet onderschreven door de heer Schra (ChristenUnie-SGP). "We moeten plannen rond de A12 zien als een kans niet als een bedreiging". Marieke van Bijnen (PvdA) vindt dat de mens in het stuk meer centraal moet staan en pleit voor een Zoetermeer-wij-gevoel. Ook Emmy Plantinga (VVD) mist nog het een en ander. "Ik vind dat we onze bedrijven tekort doen".

De opmerkingen van de raadsleden worden meegenomen en in een volgende notitie verwerkt. Ook de inwoners, bedrijven en instellingen kunnen hun stempel drukken op het stuk.
Zaterdag 13 oktober is bij Dutch Water Dreams een stadsconferentie waar iedereen kan meepraten en meedenken over de toekomst van de stad. Deze stadsconferentie begint om 13.00 uur en wordt geleid door RTL-4-presentator Roelof Hemmen. Wie mee wil praten, kan zich aanmelden via stadsvisie2030@zoetermeer.nl of via telefoonnummer: 3469448.

« Terug

Archief > 2007 > oktober

Geen berichten gevonden