Maatschappelijke impact…

vrijdag 22 juni 2007 00:59

Elke jaar is in de politiek, de maanden mei en juni, een “hectische” tijd. Het resultatendebat en voorjaarsdebat volgen kort op elkaar en vergen veel voorbereidingstijd. In het resultatendebat kijken we terug over het jaar 2006 en in het voorjaarsdebat kijken we vooruit naar 2008 en verder. Het is belangrijk om de leereffecten uit 2006 te identificeren en te verwerken in de toekomstplannen.

Dit jaar ging dit politieke spel aan mij voorbij. Een welverdiende vakantie met gezin en schoonfamilie naar Portugal (Algarve) gooide roet in het eten. Vlak voor mijn vakantie heb ik nog de concept maatregelen van het college kunnen lezen. Na een vluchtige scan dacht ik, het zal zo´n vaart niet lopen met deze maatregelen.

Na terugkomt in Nederland heb ik vernomen dat er zich heel wat in Zoetermeer heeft afgespeeld. Ten aanzien van de bezuinigingsmaatregelen “Bibliotheek Oosterheem” en “Vrije tijdscentra” is er behoorlijk veel verzet gekomen onder de Zoetermeerse samenleving. De commotie die deze twee bezuinigingsmaatregelen met zich mee heeft gebracht, hebben mij tot denken gezet. De maatschappelijke betrokkenheid van de Zoetermeerse burger bij dezen twee voorzieningen is groot en veel groter dan ik zelf had kunnen bedenken. Mooi is het om te zien dat mensen (vrijwilligers) zo betrokken zijn en de politiek wakker schudden.
 
De maatschappelijke impact van deze bezuinigingsmaatregelen was zo groot dat ze inhoudelijk zijn aangepast. De maatregelen zijn niet van de baan, maar worden op een andere manier ingevuld. Het college en de raad hebben de signalen van onze burgers goed begrepen.

Door André Bos

« Terug

Archief > 2007 > juni

Geen berichten gevonden