De eerste bereikbaarheidsoperatie is van start gegaan

mei 029 gesnedenmaandag 04 juni 2007 23:40

Wethouder Smit heeft vandaag het startsein gegeven voor ons ambitieuze mobiliteitsplan. Met 40 miljoen uit het Mobiliteitsfonds van Haaglanden kan begonnen worden aan het eerste werk: een 3e rijstrook op de Oostweg.
Nog belangrijker is dat de bewoners op de Bleiswijkseweg eindelijk hun geluidscherm krijgen. Jarenlang hebben deze bewoners ten strijde getrokken en droegen wij ook ons steentje hieraan bij. Het was fijn te horen dat wethouder Smit de genodigden vertelde:
“Ook de bewoners van de Bleiswijkseweg krijgen hun geluidscherm en in overleg met hen wordt deze uitgekozen, tenslotte hebben zij er het meeste mee te maken”.

Door symbolisch een gasbuis aan elkaar te lassen maakte Wethouder Smit een begin met de aanpak van de Oostweg. Bovendien klauterden we met een aantal raadsleden nog naar boven en kregen uitleg van de uitvoerder over de speciale techniek waarbij een nieuwe gasleiding word gelegd.

Zie verder hieronder de bijdrage uit het AD Haagsche Courant.


Helen du Bois

,Hele regio gebaat bij bereikbaarheid Zoetermeer’
ZOETERMEER - De zoon van een lasser heeft gisteren het startsein gegeven voor een omvangrijke operatie die Zoetermeer de komende jaren beter bereikbaar moet maken. Door twee delen van een gasbuis aan elkaar te lassen, maakte wethouder Pieter Smit (verkeer en vervoer) symbolisch een begin met de aanpak van de Oostweg.
„Mijn vader was lasser, maar of ik er wat van maak, is een tweede,’’ waarschuwde Smit zijn gehoor vooraf. Dat bestond vooral uit mensen van het stadsgewest Haaglanden (dat een belangrijk deel van de kosten van 40 miljoen euro financiert uit het mobiliteitsfonds) en belangstellende Zoetermeerse raadsleden als Hilbrand Nawijn (Lijst Nawijn) en Heleen du Bois (CU/SGP).

De 350 meter lange gasleiding die onder de Oostweg door loopt, wordt verlegd en vernieuwd. Dit is noodzakelijk vanwege het verbreden van de Oostweg, zowel aan de noordkant (Prinses Máximaplein tot de kruising met de A12) als de zuidkant (Rokkeveen). Vandaag begint het bedrijf Imtech, in samenwerking met energiebedrijf Eneco, aan de graaf- en boorwerkzaamheden voor de gasleiding. Die schuift op, omdat de Oostweg wordt verbreed. Zo krijgt de noordkant er een derde rijstrook bij en komen er aan de Rokkeveen-zijde voorsorteerstroken bij.

„Dit is pure noodzaak om de bereikbaarheid van Zoetermeer ook voor de toekomst te verbeteren. We hebben een ambitieus mobiliteitsplan voor deze stad, waaraan de komende jaren hard gewerkt gaat worden. De belangrijkste toegangswegen van Zoetermeer, zoals de Afrikaweg en Oostweg, worden aangepakt en verbreed om de files in de stad richting A12 op te lossen,’’ stelde wethouder Smit, die zich weet gesteund door plaatsgenoot Willem Benschop, hoofd sector verkeer en vervoer van Haaglanden. „Ik ben zelf Zoetermeerder en weet hoe belangrijk dit mobiliteitsplan is. De bereikbaarheid van een grote stad als Zoetermeer is ook van belang voor de bereikbaarheid van de regio Haaglanden, zeker weten.’’


« Terug

Archief > 2007 > juni

Geen berichten gevonden