Van internationale Vrouwendag tot boswandeling

Het Oostpunt - Start Moedercentrum Oosterheemdinsdag 13 maart 2007 23:57

Eigenlijk zou het leuk zijn als ik iedere dag even tijd had om te vertellen wat ik mee maak. Als politica ben je “publiek eigendom” direct als je je neus buiten de deur steekt. Alhoewel, ook de telefoon even snel opnemen met je jas aan, kan ook wel eens anders lopen dan ik mij zo had voorgesteld.
Ik moest er zo aan denken toen ik mijn stukje tekst moest aanleveren voor het Zoetermeer Magazine: herken uw raadsleden. De vorige keer was ik nog commissielid en kom je met veel minder burgers in aanraking dan als raadslid.

Mooi weer

Het baggerpad
Het baggerpad

Neem nou het prachtige mooie weer afgelopen zondag. Eigenlijk is het nog winter, maar het was gewoon voorjaar. Na onze kerkdienst wilden mijn dochters graag weer eens wandelen, dus kwamen we uit op het Van Tuyllpark en wel de trimbaan…..
Nou was ik daar net geweest om het wandelpaadje tussen de Bleiswijkseweg en Silverdome door te akkeren. Ik moest de proef op de som doen omdat dit een baggerpad zou zijn. Bewoners aan de Bleiswijkseweg hebben behalve last van het lawaai ook last van deze doorsteek. Waar vroeger rustig gewandeld kon worden is dit nu alleen de doorsteek van (uitgaand) publiek dat naar Players, Silverdome, Keerpunt en Dutch Water Dreams.
De bagger en de rotzooi lag er volop (de foto’s staan in de foto-slide elders op de website)
                                                                                                                     

Trimbaan
Om terug te komen op de trimbaan, die bleek na drie oefeningen op te gaan in het niets, nee de achterkant van Dutch Water Dreams. Al snel was de loop in het park klaar, want veel park is er niet over. Nou vindt onze fractie groen erg belangrijk, maar groen om het groen hoeft ook niet altijd. Wij vinden kwalitatief groen belangrijk en dat kwam ik daar nou echt niet meer tegen. Het fototoestel had ik helaas niet bij me, maar het achtervolgde mij wel.. We liepen terug naar huis en daar kwam ik weer zo’n miserabel stukje bossig gebied tegen.
Dus ging mijn politieke bloed al weer kruipen en heb ik inmiddels wethouder Speel gevraagd mij te informeren wanneer het onderhoud daar ter hand genomen wordt. Tenslotte kan iedere dag een burger met de vraag komen “waarom ziet dat er zo schandalig uit” en dan wil ik wel een antwoord kunnen geven.

Piëzo

Eerste bijeenkomst Moedercentrum Oostpunt
Eerste bijeenkomst Moedercentrum Oostpunt

Vorige week donderdagavond was ik op de Internationale Vrouwendag in Locomotion. Een goede gelegenheid om eens in ander verband vrouwen te ontmoeten. Die ochtend had ik in het CKC verstek moeten laten gaan bij de themaochtend waar wethouder Haan sprak over de belangrijke rol in zijn leven van zijn moeder, vrouw en dochter. Maar ja, het was de eerste dag na mijn vakantie en ik moet als kostwinner ook nog brood op de plank krijgen. Hoewel mijn baas mij veel vrijheid geeft moet ik toch ook nog werken.
In januari was ik nog bij de startbijeenkomst wezen kijken in het Oostpunt waar men ook een moedercentrum wil oprichten, net als Piëzo in Palenstein. Het was hartverwarmend hoe enthousiast men daar was. De dames gingen graag voor mij op de foto.

Vrouwendag
Op de Vrouwendag raakte ik in gesprek en wel aan het einde van de avond bij het invullen van de enquête. Of ik volgend jaar mannen erbij wilde hebben, want dat moest anders kregen ze geen subsidie. Daarover raakte ik aan de praat. Of zich sta ik achter het beleid dat alleen als gericht aan integratie wordt gewerkt wordt er subsidie mogelijk is voor activiteiten. Maar bij een typische vrouwendag mannen toelaten om die reden, vind ik wel erg ver gaan. Van het een naar het ander en van de ene vrouw naar de andere. Verhalen over jarenlang vrijwilligerswerk. Belangeloos vele jaren investeren in zaken waar je in gelooft. In kinderen opvangen in Oosterheem of het Moedercentrum Pompoen in Meerzicht. En dan toch met een uitkering aan de slag moeten met een participatiebaan om later door te kunnen stromen naar een betaalde baan. Ook al is er begrip voor, het doet zeer om je levenswerk achter je te moeten laten. Om een onbekende nieuwe toekomst in te slaan.
Ondertussen ging er van alles door mijn hoofd. Als belangenbehartiger, maar ook als volksvertegenwoordiger. Hier zag ik het beleid dat we als Raad vaststelde in de praktijk uitgewerkt. Het riep bij mij vragen op. Vragen die een antwoord nodig hadden.
Ik nam mij dus voor om de wethouder die over vrijwilligers, (participatie)banen en uitkeringen gaat, Edo Haan, te bevragen om mijn antwoorden te krijgen.


Informatie over de AIVD
Informatie verbouwing AIVD


                                                                                      

De politica in mij

En ja, vanavond op de bewonersavond voor omwonenden van de nieuwe AIVD kwam ik hem tegen. De antwoorden op de meeste vragen heb ik inmiddels en daar waar ik mogelijk nog problemen zie kan ik in andere situaties iets mee doen. Ook zo help je burgers en bekijk je wat de beste oplossing is. Soms zijn het schriftelijke vragen, soms vragen zo tussendoor aan een wethouder, dan een emailtje aan een wethouder of een ambtenaar me even kan vertellen wanneer het Van Tuyllpark er weer fatsoenlijk bij ligt.

De volgende keer vertel ik weer verder. Een boeiender bestaan kan ik mij op dit moment eigenlijk niet voorstellen.

Helen du Bois

« Terug

Archief > 2007 > maart

Geen berichten gevonden