Leeft Politiek…

dierentuinmaandag 12 maart 2007 22:08

Afgelopen weekend ben ik samen met mijn vrouw (Viola) en zoontje (Ruben) en de “vriendengroep Zoetermeer” weggeweest. Jaarlijks organiseert iemand uit de vriendengroep een lang weekend ergens in Nederland. Dit jaar gingen we naar de Stevenshof in Stevensbeek (Brabant). Met 16 volwassenen en 6 kinderen was het erg gezellig en werd het erg laat.

Het weer was ons bijzonder gunstig gestemd. Een tripje naar Burger Zoo, tafeltennissen, voetballen, pannenkoeken bakken, wandelen, buiten eten, quiz, schaken en lezen maakte het weekendje onvergetelijk. Door alle activiteiten heen, hebben we vooral veel bijgepraat. Niet iedereen ziet elkaar even regelmatig. Sommige had ik driekwart jaar niet gezien. Bijpraten was daarom ook de belangrijkste bezigheid.

Verhalen en anekdotes over kinderen, werk, hobby’s, studie, geloof en sport zijn de onderwerpen waar het in de gesprekken over ging. Van de vriendengroep ben ik enige die in de politiek actief is. In tegenstelling tot voorgaande jaren kan ik zeggen dat aan alle verhalen en anekdotes van dit weekend het onderwerp politiek kan worden toegevoegd. De interesse van de aanwezigen in het leven van een raadscommissielid waren veel. Maar er is ook veel gediscussieerd over bijvoorbeeld de opkomst van Wilders, over de regeringsdeelname van de ChristenUnie en over het vele stemmen in het afgelopen jaar.

Het is leuk om met je vrienden een weekend weg te zijn. Bijpraten over van alles en nog wat is erg gezellig. Maar een weekendje weg met veel politieke discussie is helemaal leuk. Verassend genoeg leeft politiek in mijn vriendengroep.

André Bos

« Terug

Archief > 2007 > maart

Geen berichten gevonden