Een dagje politiek

Stapel, stapels en nog eens stapels papierdinsdag 13 februari 2007 12:16

Politiek werk is boeiend, interessant en afwisselend, en… het kost veel tijd, maar dat zal menigeen wel bekend zijn. De maandag, en sinds ik raadslid ben ook de dinsdagochtend werk ik niet meer bij Gevangenenzorg Nederland, maar richt ik mij geheel op de politiek (raadsleden krijgen een vergoeding met de bedoeling dat je 1 dag minder gaat werken).

Het opruimen van stapels papier tot het voorbereiden van de fractievergaderingen. Van contacten met burgers tot het beoordelen van de vele stukken waar we wat van moeten vinden. En alles wat er verder nog langs komt.
Neem nou gisteren, een doorsnee maandag:


Eerst een afspraak, samen met Klaas, met bewoners van de Bleiswijkseweg. Nog steeds na tien jaar hebben zij overlast van de verkeerssituatie voor hun deur. In 2004 heeft onze fractie olv Willem Vermeulen zich hard gemaakt. We hebben voor hen het nodige bereikt, alleen niet alles. Nu namen ze weer contact op omdat er weer problemen waren. Dus gingen we luisteren.
Toen snel een inktpatroon laten vullen voor de fractie-assistenie die ons veel printwerk uit handen neemt. Ik geef deze ondernemer nog even de tekst uit het verslag van de Commissie Ruimte van 17 januari. Hij heeft zijn zaak nl. vlak bij de oversteekplaats van de Stephensonstraat waar steeds bijna-ongelukken gebeuren met fietsers. De wethouder had aangekondigd dat er een soort sensor wordt aangebracht zodat auto’s herinnerd worden aan die fietsoversteekplaats

Gauw naar huis en nog een email sturen naar de Brandweer. A.s. donderdag hebben we Raadsvergadering en ik heb nog een technische vraag over de besluitvorming. Dan alle spullen bij elkaar pakken en op naar het huis van Thea. Moeders is gevraagd op de monteur voor de kapotte wasmachine te wachten. Maar ja, wat doe je effectief in die wachturen.

Eerst de kranten lezen onder het genot van een kopje koffie. Uitknippen wat van belang kan zijn en de rest in de papierbak. Dan de vergadering van de studiereis van de Raad voorbereiden. Ik neem tijdelijk van Bert Broekman het voorzitterschap over, maar het is voor mij de eerste keer dat ik voorzitter van een werkgroep ben. De goed voorbereide agenda van de griffier helpt gelukkig.

De monteur komt als ik bezig ben het voorwoord te schijven voor het volgende FractieNieuws. Als die voor de Verkiezingen op 7 maart op uw deurmat moet liggen moeten we dat tijdig schrijven en aanleveren, want onze fractie-asssistente zich ons goed achter onze vodden aan!
Vervolgens snel naar huis en nog iets checken, mijn andere dochter nog even goedendag zeggen en dan om 17.30 uur op het gemeentehuis de vergadering voorzitten. Met broodjes. Zonder dat wij als fractie mee willen doen aan de 24-uurs economie, ontkomen wij er soms niet aan om ook onder etenstijd te vergadeen. De vergadering verliep goed en we zijn allemaal enthousiast om er een heel goed programma van te maken. Iedereen krijgt zijn huiswerk mee en de wegen gaan uiteen.

En dan heb ik eindelijk een paar uurtjes voor mijzelf. Een avondje shawl knopen bij de Volksuniversiteit. Eindelijk was er een avond waarop ik geen politieke afspraken. Vijftig  verschillende manieren om shawls te knopen. Leuk om van niets iets te maken. We hebben met zijn allen veel gelachen, want voordat ik de platte knoop doorhad????
En dan kom ik thuis en dan moet ik eigenlijk nog mijn emails verwerken, de vergadering uitwerken en … Maar ik vind het genoeg. Morgen is er weer een dag en die heeft al genoeg aan zichzelf.

Helen du Bois

« Terug

Archief > 2007 > februari

Geen berichten gevonden