Nieuwjaarsbijeenkomst

donderdag 11 januari 2007 21:54

Afgelopen 2 januari was het weer zover. De Nieuwjaarsbijeenkomst van Zoetermeer ging van start in het Stadstheater. Alle fractieleden kregen twee kaarten aangeboden. Samen met Helen en een groot deel van de raad zat ik op de tribune om te genieten van optredens van diverse amateurverenigingen.

Onder andere dansacts, zangacts, een bigband en onderdelen van een musical en een toneelstuk passeerden de revue. Ook Willem Vermeulen liet het publiek genieten terwijl hij blazend op de hoorn diverse nummers speelde met zijn kwintet. De avond werd geopend door een toespraak van de burgemeester over de Wet maatschappelijk ondersteuning. Tussen de verschillende acts werd er hard gezocht naar het Wmo-loket. Aan het eind van de avond werd hij gevonden. Want inderdaad, het Wmo-loket is inmiddels geopend in het stadhuis.

 

Als fractieassistente maak ik voornamelijk mijn eigen fractie mee. Op zulke gelegenheden is het leuk om van gedachten te wisselen met andere raadsleden en burgers. Want behalve het feit dat van diverse optredens kunt genieten, biedt zo’n avond ook de perfecte gelegenheid om iedereen een goed jaar toe te wensen en gezellig met elkaar te praten over diverse zaken, waaronder vaak ook politieke praat. Zo waren gespreksonderwerpen die avond onder andere oudkomersprojecten, salsa, Wmo, de Lactohoeve, anti-kraak woningen, onze partners, drukte, fractieperikelen, fietsen en de Vierdaagse. 

 

Al met al een goed begin van het nieuwe jaar. Het politieke werk is weer begonnen…..

 

Thea de Jong

 

 

« Terug

Archief > 2007 > januari

Geen berichten gevonden